25. juni 2021
Næstved Boldklubs tyske ejer Fabian Ernst (t.v.) er idømt to måneders karantæne og en bøde på 10.000 kroner for at have spillet på kampe i 1. division. Foto: Simon Ydesen
Næstved Boldklubs tyske ejer Fabian Ernst (t.v.) er idømt to måneders karantæne og en bøde på 10.000 kroner for at have spillet på kampe i 1. division. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved-ejer idømt matchfixingstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved-ejer idømt matchfixingstraf
Opdateret 14. maj 2020 kl. 12:23
Sport Sjællandske - 14. maj 2020 kl. 11:56
Af John Ringstrøm

To måneders udelukkelse fra al aktivitet under Dansk Boldspil-Union og en bøde på 10.000 kroner.

Det er, hvad den ene af Næstved Boldklubs ejere, Fabian Ernst, er idømt af Danmarks Idrætsforbunds (DIF) matchfixingnævn, efter at have spillet på kampe i 1. division - også kaldet NordicBet Ligaen - i 2019.

Ifølge DIFs love må man ikke spille på »egen konkurrence og kampe i egen liga«, uanset om man er spiller, træner, ejer eller med anden tilknytning til ligaen.

Det så tyske Ernst, der på det tidspunkt også var bestyrelsesformand i Næstved Boldklub, højt på. Han spillede et kombinationsspil til 2.620 euro - svarende til ca. 19.500 danske kroner - hos bookmakeren Betway på fem væddemål fra april til oktober sidste år, hvor af det ene blandt andet var på en sejr til Næstved ude over HB Køge 15. september. Den kamp endte 1-1.

Det fremgår af matchfixingnævnets kendelse, at Fabian Ernst i alt blot opnåede en gevinst på 214 euro - svarende til cirka 1.600 kroner - da kun ét af spillene gik hjem.

Udelukkelsen på to måneder gælder fra gentoptagelsen af 1. division.

Fabian Ernst har erkendt sin skyld.

- I slutningen af 2019 blev jeg opmærksom på en sag, der relaterede sig til betting. I den forbindelse vil jeg gerne bekræfte sagens rigtighed, men jeg vil også understrege, at disse spil var blevet foretaget udelukkende som en hobby og ikke med det formål at underminere ligaen, vores hold, eller modstandere. Jeg placerer regelmæssigt væddemål på flere sportsgrene, hold og begivenheder som en form for fritid. Jeg er bosiddende i Hannover, Tyskland, og er ikke involveret i den daglige drift af klubben. Jeg betragtede mig derfor som en tilhænger med de samme privilegier som enhver almindelig Næstved-fan og antog derfor, at jeg ikke ville overtræde nogle væddemålsregler. Mine handlinger var på ingen måde beregnet til at opnå en unødig fordel i nogen form. Dette kan bevises ved det faktum, at den ene indsats, der involverede mit hold, var til fordel for mit hold, i mit eget navn og således ikke skulle være skjult. Jeg var ærlig og gennemsigtig under processen, hvilket førte til en hurtig afslutning af sagen. Jeg beklager min uvidenhed og ethvert regelbrud og har samarbejdet fuldt ud med myndighederne og accepteret det fulde ansvar for mit fejlskøn, lyder det i en udtalelse fra Fabian Ernst.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?