14. juni 2021
Der var blomster til Team FOG Næstveds kaptajn Philip Hertz inden den seneste hjememkamp mod Randers. Årsagen var, at Philip hertz er udtaget til det danske landshold, der i næste uge skal en tur til Litauen for at spille kvalifikationskampe til EM. Foto: Kenn Thomsen
Der var blomster til Team FOG Næstveds kaptajn Philip Hertz inden den seneste hjememkamp mod Randers. Årsagen var, at Philip hertz er udtaget til det danske landshold, der i næste uge skal en tur til Litauen for at spille kvalifikationskampe til EM. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NBA-modstand venter Team FOG-kaptajn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

NBA-modstand venter Team FOG-kaptajn
Sport Sjællandske - 19. november 2020 kl. 21:38
Af Simon Ydesen

Team FOG Næstveds kaptajn Philip Hertz er blandt de bedste spillere i den danske basketliga. Derfor er han blevet udtaget til det danske landsholds kommende EM-kvalifikationskampe mod Litauen og Tjekkiet.

Kampene spilles i Litauen, hvor det danske landshold kan se frem til at blive indlogeret på et hotel, hvor man får en etage for sig selv, mens man kun kan forvente at komme udenfor hotellets vægge, når turen går til hallen for at træne og spille kampe.

Det er et koncept, der minder lidt om måden, som NBA fik afviklet den sidste halvdel af den forgangne sæson på. Alle spillere blev isoleret i den såkaldte NBA Bubble, hvor det kun var de involverede personer, der havde adgang, og kun efter at være blevet testet for corona.

Efter planen skulle Danmark have mødt Tjekkiet på hjemmebane i Arena Næstved den 29. november, men den kamp er også flyttet til Litauen.

For Philip Hertzs vedkommende er det en spændende uge han går i møde.

- Jeg glæder mig meget til at skulle være sammen med de andre gutter på landsholdet. Vi kender jo hinanden igennem mange år, og mange af os har spillet sammen op gennem ungdomstiden, så det er altid en fornøjelse at være afsted med landsholdet, siger Philip Hertz.

Netop på grund af det gode kammeratskab regner han ikke med, at isolationen på hotellet bliver en udfordring.

- Vi har et godt sammenhold, og alle kender hinanden på det personlige plan i forvejen, så jeg ser det kun som en positiv ting, at vi får lov til at være sammen i en hel uge på de vilkår. Jeg ved ikke med de øvrige hold, men for os er det lige før, at jeg vil sige, at det er en fordel, siger Philip Hertz.

I Litauen venter en frygtindgydende modstander i form af værterne. I Litauen er basketball nationalsport. Ja nogle vil sige tæt på en national trosretning. Alle i Litauen har en holdning til basketlandsholdets gøren og laden. Litauen er på trods af sit beskedne befolkningsgrundlag en af verdens førende basketnationer, hvilket tydeligt kommer til udtryk på holdkortet.

- Det sidste jeg har hørt, er, at Litauen har et par NBA-profiler med på holdet. Det bliver spændende at spille mod spillere af den kaliber, men for os handler det om, at vi ikke skal være benovede over, at de er blandt de bedste i verden. Vi skal ind og forsøge at vinde kampen, og ellers er det her en fremragende test i forhold til at se, hvor dansk basket står i forhold til verdenseliten, siger Philip Hertz.

Inden turen mandag går til Litauen for det danske basketlandshold, skal Philip Hertz først spille en ligakamp fredag aften med Team FOG Næstved. Her skal man møde Copenhagen Basketball på udebane.

- Det er en kamp, som vi skal vinde, men først og fremmest gælder det om, at vi får vist, at vi som hold er på vej i den rigtige retning i forhold til vores udvikling. Det kan let komme til at klinge hult, hvis vi bliver ved med at stå og sige, at vi føler, at det går den rigtige vej, hvis vi ikke viser det i kampene, siger Philip Hertz.

Han håber, at man kan tage takterne fra tirsdagens hjemmekamp mod Randers med videre til fredagens kamp.

- Det var både godt og skidt mod Randers. Vi skal kunne tage de gode elementer med videre fra kampen, og dem skal vi så bygge videre på mod Copenhagen, siger Philip Hertz.

Der er kampstart Nørrebrohallen klokken 18.30.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM