22. september 2020
Andreas Heimer (t.v.) har vist sig som en rigtig fin forstærkning af Næstved-holdet, der har fået vind i sejlene og endnu ikke tabt i foråret. Her er han i aktion mod HB Køges tidligere Næstved-spiller Tobias Christensen i søndags. Foto: Anders Ole Olsen
Andreas Heimer (t.v.) har vist sig som en rigtig fin forstærkning af Næstved-holdet, der har fået vind i sejlene og endnu ikke tabt i foråret. Her er han i aktion mod HB Køges tidligere Næstved-spiller Tobias Christensen i søndags. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med højt humør til Sundby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med højt humør til Sundby
Sport Sjællandske - 10. juni 2020 kl. 06:08
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stemningen var i særklasse høj i Næstved-lejren søndag eftermiddag efter den første sejr i 1. division siden oktober sidste år.

Lokalrivalerne fra HB Køge blev besejret 2-1 på mål af Mathias Kisum og Aleksa Todorovic, og det resultat betød, at sydsjællænderne reducerede afstanden op til holdene over nedrykningsstregen til nu kun tre point.

- Stemningen er rigtig god. Det var en vigtig sejr, for nu kan vi snuse lidt til de andre hold. Og nu er der mange hold med i kampen om nedrykning, lyder det fra Næstveds sportschef Peter Dinesen.

Han så en overbevisende indsats mod køgenserne, der reelt set kun var i nærheden af point i slutfasen, hvor de pressede på efter deres reducering til 1-2.

- Stor cadeau til drengene for en kæmpe arbejdsindsats. Jeg synes også, vi har lagt på i forhold til vores høje pres på modstandernes banehalvdel, siger Dinesen.

Sportschefen er en analysens mand. I corona-pausen har han trods hjemsendelse studeret lidt tal fra 1. division, hvor hans eget mandskab indtog nogle særprægede positioner.

- Inden corona-pausen var vi faktisk det hold, der erobrede færrest bolde på modstandernes halvdel og på den sidste tredjedel af banen var vi langt efter de andre hold, hvad succesfulde afleveringer angik. Alle andre parametre var vi faktisk med på, fortæller Peter Dinesen.

Næstved er sammen med Vendsyssel det hold i 1. division, der har scoret klart færrest mål. 21 er det blevet til i nu 22 kampe. Til sammenligning har bundholdet FC Roskilde lavet 28 mål, mens Fredericia inden tirsdagens kampe havde lavet flest med 44 mål.

- Paradoksalt nok var vi det hold i rækken med flest hjørnespark. Det må siges at være lidt misvisende. Men nu er vi et hold, der vil frem over stepperne, og jeg tror ikke, vi er et sjovt hold at spille mod, siger Næstved-chefen.

Onsdag klokken 17 i Sundby Idrætspark kan der for første gang siden forårspremieren i 1. division være tilskuere til stede. I forhold til regeringens genåbningsfase er der nu mulighed for at lukke op til 500 tilskuere ind.

- Om Fremad Amager gør det, og det er jo op til dem, ved jeg ikke noget om endnu. Men det giver da noget mere liv, siger Peter Dinesen, der så amagerkanerne tabe til FC Roskilde i weekenden.

- Fremad Amager har dygtige spillere, men de løber måske ikke så meget og mangler måske også den gejst, vi kommer med. Og så tror jeg, de følte sig for sikre på sejren over Roskilde i lørdags. Vi må se, hvordan det forløber, siger Dinesen om kampen, hvor Stefan Vico vender tilbage efter karantæne.

- Nu har vi både ham og Aleksa Todorovic. De supplerer hinanden godt, mener Dinesen, der dog ikke ved, hvem af dem cheftræner Maximiliam Dentz benytter fra start.

Næstved har også stadig firekløveret Jesper Christiansen, Hendrik Starostzik, Lucas Ohlander og Mark Kongstedt skadet.

- De var alle til behandling hos Erik Bech (fysioterapeut, red.) i går (mandag, red.) og trænede med i sidste halvdel af træningen. De løb allesammen, men hvor tæt de er på at være klar, er svært at sige, lyder det fra sportschefen.

Med Fremad Amagers nederlag i Roskilde kan Sundby-holdet heller ikke sige sig helt fri af nedrykning.

Onsdag aften må holdet ydermere undvære den tidligere Næstved-anfører Kristoffer Munksgaard. Han var heller ikke med mod Roskilde, da han har pådraget sig en knæskade. Overfor avisen understreger han dog, at den ikke er alvorlig.

Har debatten om sexisme taget overhånd?