31. juli 2021
Team FOG Næstveds Jahmal Jones var en af de bedre hos Team FOG Næstved i den anden kvartfinale ud af bedst fem mod Svendborg. Men fynboerne fører 2-0 i serien og har matchbold i den tredje, der skal spilles mandag. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Team FOG Næstveds Jahmal Jones var en af de bedre hos Team FOG Næstved i den anden kvartfinale ud af bedst fem mod Svendborg. Men fynboerne fører 2-0 i serien og har matchbold i den tredje, der skal spilles mandag. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Matchbold til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matchbold til Svendborg
Sport Sjællandske - 08. april 2021 kl. 22:01
Af John Ringstrøm

Der var mulighed for en udligning til 1-1 i basketligaens kvartfinaleserie mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits, men sydsjællænderne magtede det ikke på hjemmebane i den anden kamp.

Fynboerne havde vundet den første hjemme efter overtid, men så langt nåede kamp nummer to ikke, da de afgjorde det i den ordinære spilletid med cifrene 85-78, og dermed kan de sydfynske »kaniner« spille sig i semifinalen med en ny sejr i tredje kamp mandag i egen hal.

Det var igen offensiven, der svigtede hos Team FOG Næstved. Ganske få af spillerne levede op til vanlig standard og når især en profil som kaptajn Philip Hertz heller ikke rammer dét, han skal og kan, har sydsjællænderne det svært.

Hertz, der i den første kamp var tæt på fremragende, ramte kun én ud af syv trepoint-forsøg og ikke ellers nogen fra gulvet. Kaptajnen scorede på fire straffeforsøg, mens holdet generelt ramte hæderlige 75 procent fra straffelinjen.

Her havde Svendborg til gengæld fuldt hus og scorede på alle deres 13 forsøg, hvilket selvfølgelig var med til at gøre en forskel.

Det var ikke kun Philip Hertz, der havde en dårlig skud-dag. Også Alante Fenner og Jalen Nesbitt havde lave procenter, hvliket der ikke er råd til, hvis man skal slå Svendborg med en giftig Sebastian Åris i spidsen.

Team FOG Næstveds erfarne landsholdsspiller Frederik H. Nielsen spillede ellers et fint opgør og indledte helt forrygende med tre trepoint-scoringer i træk til hjemmeføring på 10-8. Jahmal Jones ramte også én til 13-8, og det var så også værternes største føring i kampen.

Åris og co. overtog derfra og vandt første periode, mens anden periode blev hjemmeholdets bedste.

Efter pausen var det igen lige fra 58-58, og en enkelt føring til Team FOG i starten af fjerde periode blev det også til.

Men gæsterne formåede at stresse værterne og var pænt sikre på deres forsøg. Specielt fra straffelinjen, men også ude i feltet. Værterne havde svært ved at stoppe Brandon Norfleet, som gang på gang satte Rabbits-spillet op.

Med to minutter igen var der dog håb for Team FOG Næstved, da Samuel Idowu dunkede til 76-78, men tættere kom de ikke. Miki Novovic dunkede til 78-81 med 27 sekunder igen, og mere blev det ikke til for hjemmeholdet.

En bet for Arnel Dedic' tropper, der ovenikøbet må undvære Philip Hertz i kamp tre mandag, da han fik en teknisk fejl i anden periode og derfor får karantæne.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?