28. september 2020
Oliver Haurits (t.v.) viste gode takter, da han scorede to gange i en intern træningskamp. Til højre ses tyske Alexanders Schmitt i samtale med assistenttræner Philipp Sternitzke. Foto: John Ringstrøm
Oliver Haurits (t.v.) viste gode takter, da han scorede to gange i en intern træningskamp. Til højre ses tyske Alexanders Schmitt i samtale med assistenttræner Philipp Sternitzke. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Masser af test uden at teste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af test uden at teste
Sport Sjællandske - 20. maj 2020 kl. 23:41
Af John Ringstrøm

De skal testes, men de kommer ikke til at spille testkampe.

1. divisionsspillerne i Næstved Boldklub nøjes med at spille interne træningskampe frem mod den udskudte forårspremiere ude mod Vejle 31. maj. Og dermed følger sydsjællænderne ikke eksemplet hos blandt andre lokalrivalerne fra HB Køge, der møder FC Nordsjælland i en testkamp over tre gange 45 minutter lørdag 23. maj på Right to Dream Park i Farum.

- Der er flere ting i det. Blandt andet må vi ikke køre sammen til udekampe og vi skal betale et ret stort beløb for corona-test før en kamp, så det er primært at økonomiske årsager, at vi har valgt ikke at spille træningskampe, siger Næstveds sportschef Peter Dinesen.

Han henviser også til superligaklubben AC Horsens, der har valgt samme løsning med interne træningskampe på grund af økonomien.

En samlet udgift for at blive corona-testet i hele perioden frem til sæsonafslutningen 26. juli er 250.000 kroner, men det beløb kan variere.

- Nykøbing FC har besluttet at køre til Brøndby og lade spillerne teste derinde. Vi har ønsket at blive testet her i Næstved én gang om ugen. Men hvordan det lige kommer til at fungere rent praktisk med vores del-og fuldtidsspillere er lidt et stort puslespil, mener Peter Dinesen.

Sportschefen og resten af hans sportslige stab får dog formentlig ikke noget problem med at teste truppen rent sportsligt frem mod et sammenpakket forårs/sommerprogram.

- Der bliver gået til den til træning. De har allerede spillet lidt internt. Blandt andet i lørdags 11 mod 11. Her var Oliver Haurits stærk overfor blandt andre Jesper Christiansen og scorede to gange i en 3-1-sejr til hans hold, siger Dinesen med et smil.

Sportschefen afviser, at tændingen og intensiteten, der normalt får et ekstra hak op overfor fremmede modstandere, kommer til at halte.

- Der bliver ikke holdt igen. Der er jo nogle af spillerne, der ikke har spillet kampe i flere måneder, og de er opsat på at spille sig på hold, understreger sportschefen.

Mens direktør Peter Nielsen har været eneste mand på kontoret i lockdown-perioden, har Peter Dinesen passet sit normale job. Men helt at undvære fodbold har han selvfølgelig ikke kunne.

- Jeg har prøvet at holde mig ajour om spillere, men alle har jo ligget stille. Jeg har sonderet terrænet, men meget afhænger også af, hvilken række vi kommer til at spille i. Der er nærmest både en plan A, B og C at forholde sig til, lyder det fra den sportslige ansvarlige.

Når det kommer til Næstved Boldklub og kontrakter, er det også lidt et puslespil i disse dage. De fire spillere, der har kontraktudløb 30. juni, Jesper Christiansen, Mark Kongstedt, Victor Jatoba og Milenko Malovic, har ifølge en aftale mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen mulighed for at blive i klubben til 31. juli - altså indtil sæsonen er slut.

- De får mulighed for at forlænge deres kontrakter, men de må også gerne sige nej. Til gengæld kan vi som klub ikke sige nej, forklarer Peter Dinesen, der endnu ikke har noget konkret om de fire spillere.

Derimod er de tre spillere, de to ghanesere Ibrahim Laar og Eric Sotovie samt brasilianske Mateus sendt ned i andetholdstruppen - også kaldet U23-truppen.

- Vi var 28 i førsteholdstruppen, og det er for mange. Trænerteamet har vurderet, at de tre spillere ikke er gode nok til at kunne komme i betragtning til førsteholdet indenfor den næste halvanden måneds tid, siger Dinesen.

Af øvrige 1. divisionshold spiller blandt andre følgende træningskampe: FC Fredericia møder Esbjerg, Viborg møder Hobro, Vendsyssel møder Randers, Kolding møder Sønderjyske og Vejle møder Silkeborg.

Har debatten om sexisme taget overhånd?