25. juni 2021
Josefine Mejer (hvid trøje) havde en stor mulighed for at bringe Herlufsholm foran i Næsby, men hun missede. Foto: John Ringstrøm
Josefine Mejer (hvid trøje) havde en stor mulighed for at bringe Herlufsholm foran i Næsby, men hun missede. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Målløst topopgør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målløst topopgør
Sport Sjællandske - 09. maj 2021 kl. 18:50
Af John Ringstrøm

Herlufsholms fodboldkvinder fik for første gang i 1. divisions slutspil lidt groft sagt kompetent modstand, da sydsjællænderne var på besøg hos fynske Næsby.

Rækkens nummer to har altid givet Herlufsholm nogle ligeværdige dyster og denne blev ingen undtagelse.

- Det er to hold, som er meget lige. Begge havde den indstilling, at hvis man ikke smed tre point i den kamp, ville det gavne os selv, siger Herlufsholms sportschef Steen Hansen.

Trods de manglende mål blev han vidne om en 1. divisionskamp på højt niveau, men også en kamp, hvor de helt store chancer udeblev.

- Der er vel to chancer til hvert hold. Vi har en til Josefine (Mejer, red.), hvor hun faktisk er alene med deres keeper. »Jose« prøver at drible, men hun skulle nok have afsluttet, konstaterer sportschefen.

Omvendt havde de fynske værter også en tilsvarende, hvor de kom afsted i en omstilling og pludselig var alene med keeper Christina Kese Jensen, der gik flot ud af sit mål og parerede.

- Det var en klasseredning. Man siger tit om målscorere, at de vinder kampe for et hold, men en keeper kan altså også være afgørende, og det var »Chris« der, konstaterer Steen Hansen.

Ellers kom Næsby primært frem til nogle løse chancer, men også gæsterne. Eksempelvis blev Line Grøndahl spillet fri, men Herlufsholm-angriberen manglede i to omgange skarpheden mod den stærkt spillende Næsby-keeper.

Generelt manglede gæsterne lige det afgørende på den sidste tredjedel af banen, men da de var stærke bagi, blev det alligevel til det ene point.

- Vi spillede flot de første 25 minutter og så overtog de lidt. Vi er begge stærke nedefra med gode bagkæder og stærke centralt på midtbanen. Så begge hold afviste godt, forklarer Steen Hansen, stiller sig fint tilfreds med uafgjort.

Det betyder, at Herlufsholm bevarer afstanden på fem point til netop Næsby på andenpladsen og syv point til Østerbro på tredjepladsen.

- Vi har skabt os et godt udgangspunkt. Der var pæn intensitet og et højt niveau. Det var fedt at se hold, der vil spille på dette niveau. Det var også vigtigt for os at vise, at vi kan stemple ind netop mod de her modstandere, konstaterer Steen Hansen, som torsdag sender spillerne i kamp ude mod BSF.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?