7. juli 2020
- Jeg synes, det er kæmpe stort, og jeg havde aldrig troet, at jeg skulle nå så langt, siger Louise Vennekilde, der lørdag forbedrede sin egen danske rekord til 101 kilo i træk. Privatfoto
- Jeg synes, det er kæmpe stort, og jeg havde aldrig troet, at jeg skulle nå så langt, siger Louise Vennekilde, der lørdag forbedrede sin egen danske rekord til 101 kilo i træk. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Louise skrev historie med 101 kilo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Louise skrev historie med 101 kilo
Sport Sjællandske - 01. december 2019 kl. 19:22
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år klarede Louise Vennekilde fra Slagelse-klubben AK Atlas 100 kilo i træk i forbindelse med en træningslejr, men det er aldrig lykkedes en kvindelig dansk vægtløfter at få godkendt et trecifret træk i en konkurrence.

Det blev der dog lavet om på, da VK Kono i Odense inviterede til 60 års jubilæums- stævne lørdag.

Her leverede Louise Vennekilde dagens højdepunkt med et historisk løft på 101 kilo.

- Det har været længe ventet..., siger en glad Louise Vennekilde.

- Ubevidst tror jeg, det har været en barriere med de tre cifre. Nu har jeg givet den et skud på 100 kilo et par gange, så denne gang sagde vi 101. Og jeg syntes det var forholdsvis nemt, siger hun med et grin.

Overraskende rekord
I øjeblikket er Louise Vennekilde ellers i gang med et hårdt træningsforløb frem mod årets sidste OL-kvalifikationsstævne i Qatar kort før jul, så det var slet ikke meningen, hun skulle præstere på topniveau ved weekendens stævne.

- Jeg bor jo i Odense, og det er en klub, jeg er kommet meget i, så jeg ville gerne støtte den ved at stille op. Vi havde aftalt, at vi ville køre på, hvis det føltes godt, og ellers tage det stille og roligt. Og det føltes godt, så vi gav den gas, siger Louise Vennekilde.

- Måske er det også nemmere til et lille stævne, hvor der ikke er de store forventninger, så det skal jeg prøve at overføre til andre stævner. Og det giver i hvert fald en god fornemmelse at vide, at man har gjort det før.

Næste mål er OL-kravet
Da Louise Vennekilde skiftede til AK Atlas i 2016, havde hun netop sat personlige rekord med 77 kilo i træk, men den nye træner Frank Petersen havde planer om meget mere.

- Han sagde, at jeg skulle trække 100, og det føltes som meget langt væk. Så det har Frank, der plantede tanken i hovedet på mig, siger Louise Vennekilde. Og nu tør hun godt tænke endnu længere.

- Det er ikke sikkert, jeg når 105 kilo i år, men jeg vil gerne deropad. Ved stævnet i Qatar vil jeg gerne klare det danske OL-krav på 224 kilo. Så bliver jeg rigtig glad, siger Louise Vennekilde, der var lige ved og næsten i Odense, hvor hun var tæt på 123 kilo i stød.

Nu kan hun i stedet give sig selv en sportslig julegave om tre uger. Stævnet i Qatar finder sted fra 17.-24. december, og Louise Vennekilde skal løfte lillejuleaften.

- Så hvis flyene ellers holder deres aftale, så når vi lige akkurat at komme hjem til flæskestegen juleaften, siger Frank Petersen.

- Nu er det med at holde skruen i vandet, og bygge videre imod OL-drømmen. Der restere fire internationale stævner samt et dansk mesterskab før vi ved, om målet er nået .

AK Atlas tog guld og sølv
Louise Vennekilde vandt jubilæumsstævnet i Odense på tværs af vægtklasser, mens klubkammeraten Sandra Jensen, blev nummer to og vandt sin vægtklasse.

- Jeg kæmpede virkelig mentalt. Jeg følte mig træt og havde svært ved at finde motivationen, siger Sandra Jensen, der alligevel nåede 70 kilo i træk og 90 kilo i stød.

- Jeg kæmpede mig igennem og endte med at have et virkelig tæt forsøg på ny top i stød. Det var en virkelig god læring for mig, og jeg er stolt af at det lykkedes mig at finde det gode mindset til sidst, siger hun.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?