7. juli 2020
Den højeste og stejleste klatrevæg i Skælskør-hallen har en hældning på 18 grader og er 15,71 meter høj. Så langt nåede Bjørg Zinkernagel Klain fra den lokale klatrekklub ikke ved DM. Foto: Claus Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Den højeste og stejleste klatrevæg i Skælskør-hallen har en hældning på 18 grader og er 15,71 meter høj. Så langt nåede Bjørg Zinkernagel Klain fra den lokale klatrekklub ikke ved DM. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale klatrere blev sat til vægs ved DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale klatrere blev sat til vægs ved DM
Sport Sjællandske - 01. december 2019 kl. 17:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Thomas Blaabjerg fra Dansk Bjerg og Klatreklub vandt sit fjerde danske mesterskab på stribe hos mændene, og klubkammeraten Primula Aalund snuppede titlen hos kvinderne for tredje gang på fem år.

Det var altså favoritternes dag, da CRUX Skælskør Klatreklub lørdag var vært for DM i ruteklatring.

Til gengæld blev det ikke til medaljer for de to lokale deltagere, der blev sat til vægs i den hårde konkurrence.

Alexander Lund Nielsen blev nummer 17 ud af 20 hos mændene, mens Bjørg Zinkernagel Klein blev 10. og sidst hos kvinderne.

Alligevel var hun ganske godt tilfreds efter sine tre ture på de helt nye og ukendte ruter i Skælskør-hallen.

- Jeg nåede toppen på den første rute, på den anden nåede jeg længere, end jeg havde regnet med, og det gjorde jeg også på den tredje, siger Bjørg Zinkernagel Klein, der først for nylig er vendt tilbage til sporten efter en pause på otte år.

- Jeg begynde igen for et halvt år siden, så jeg mangler råstyrke og teknik. Men jeg syntes, det ville være ærgerligt for arrangementet, hvis der ikke var nogen lokale med, siger hun.

Som junior vandt Bjørg Zinkernagel Klein både to sølvmedaljer og en bronzemedalje ved DM, men nu er hun nærmest startet forfra.

- Jeg fik rigtig mange sidstepladser, men så gik der stædighed i den, siger hun.

Hvor langt stædigheden så rækker i denne omgang må tiden vise, men blandt andet jobbet som dyrlæge sætter sine begrænsninger for træningsmængden.

- Jeg træner to-tre timer to gange om ugen. Jeg vil gerne blive bedre til at klatre, og det kommer også stille og roligt igen. Musklerne skal bare lige tones lidt op, og lige nu er jeg lidt brugt..., siger Bjørg Zinkernagel Klein med et grin.

Elsker at klatre
Alexander Lund Nielsen kunne også godt finde smilet frem - selv om han kiksede hurtigt på tredje rute og faldt ned før resten af feltet.

- Det er mit første år som senior, og jeg er glad for, at jeg ikke blev sidst. Jeg lukkede den første rute og nåede tre-fire greb længere, end jeg havde regnet med på den anden. Så bortset fra tredje rute, klatrede jeg egentlig meget godt, siger Alexander Lund Nielsen, der tidligere har fået bronze som junior.

Siden da har han dog holdt pause i to omgange på grund af en brækket arm.

- Så det sidste års tid har jeg virkelig haft behov for at blive bedre og komme op i niveau igen. Jeg træner 10 timer om ugen, men det er ikke fordi, jeg har ambitioner. Jeg klatrer bare fordi, jeg elsker det, siger Alexander Lund Nielsen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?