22. juni 2021
Abdi Ulad skænker ikke en mulig vaccine de store tanker. I stedet retter han fokus mod det kommende OL. Foto: Michael Hyllested
Abdi Ulad skænker ikke en mulig vaccine de store tanker. I stedet retter han fokus mod det kommende OL. Foto: Michael Hyllested
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale OL-atleter forholder sig ikke til sikker vaccine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokale OL-atleter forholder sig ikke til sikker vaccine
Sport Sjællandske - 06. maj 2021 kl. 21:59
Af Niels Nedergaard

Debatten raser i sportsverdenen med få måneder til det kommende OL i Tokyo. For skal de deltagende atleter vaccineres eller ej imod coronavirus, før det går løs til sommer? Netop det spørgsmål har delt sportsudøverne i to lejre.

Torsdag kom det også frem, at Pfizer/BioNTech og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har indgået en aftale om donere vacciner til de lande, der endnu ikke har vaccineret deres atleter - deriblandt Danmark. Regeringen har også givet grønt lys.

Det er dog langt fra alle atleter, der har en holdning til, hvorvidt det er en god idé at lade sig vaccinere eller ej. I de lokale hjørner er både løberen Adbi Ulad og cykelrytteren Niklas Larsen mere eller mindre ligeglade med, om de bliver vaccineret eller ikke.

- Det er jo lidt mærkeligt. Alle har sådan set muligheden for at blive vaccineret, når det bliver deres tur, men alligevel er jeg så patent, at fordi jeg skal repræsentere et helt land i min sport, så kan jeg blive nødt til det, selvom jeg egentlig er fuldstændigt ligeglad med at blive vaccineret, siger Abdi Ulad, inden han tilføjer:

- For mig at se glemmer man snakken om de bivirkninger, der kan være. Vi er jo bare sportsfolk, så selvom det er et stort arrangement, er vi alligevel få. Der er så mange restriktioner i forvejen. For mit vedkommende skal vi løbe i en helt anden by. Vi kommer alligevel ikke til at være i Tokyo, så for mig er det hverken en glædelig eller en dårlig nyhed, at vi nu kan blive vaccineret, siger den tidligere Korsør-løber, der nu slår sine folder i Hvidovre Atletik & Motion.

Lidt samme holdning deler den lokale cykelrytter fra Slagelse, Niklas Larsen, der er en del af banelandsholdet, som har store ambitioner ved det kommende OL. For ham betyder det ikke det store, hvorvidt han bliver vaccineret eller ikke.

- Jeg har sådan lidt tænkt, at jeg må lade det være op til nogle andre at bestemme, hvad det bedste er. Jeg må bare tage de forholdsregler, jeg skal tage, så jeg ikke smitter andre eller selv bliver smittet. Det er sådan set det bedste, jeg kan gøre, og så er mit job ellers bare at fokusere på at cykle og gøre det, jeg er bedst til, siger Niklas Larsen.

Den 24-årige Uno-X-rytter indrømmer dog, at han har tænkt en smule over, hvad han i sidste ende vælger at takke ja til, hvis det skulle nå så langt, at han lader sig vaccinere.

- Jeg har det sådan lidt, at jeg må vente og se, hvad der sker. Hvis nogen kommer og siger til mig, at det vil være en god idé at få en vaccine, så er jeg glad for, at jeg kan få det, men hvis ikke det er, så er der også en grund til det. Det er dog noget, man tænker over. Det kan jo få nogle følgevirkninger, og derfor tror jeg også, det er bedre, at jeg lader nogle andre vurdere, om det er en god idé eller ikke, for jeg tror, der er andre, der har en bedre idé om det end mig, fortæller han.

De to lokale atleter er dog enige om én ting. De vil først og fremmest fokusere på det sportslige, hvor de begge skal deltage ved det kommende OL.

- Tingene forløber sig egentlig, som jeg kunne ønske mig. Jeg føler, at formen er god, og træningen går rigtig godt. Jeg er godt tilfreds med den træning, jeg har lavet, og nu er fokus udelukkende på at kunne stå skarpt til august, lyder det fra den 29-årige løber fra Slagelse.

I modsætning til Adbi Ulad har Niklas Larsen ekstra meget at kæmpe for op mod OL, da konkurrencen på banelandsholdet er ekstra stor, og i sidste ende kan han i værste fald risikere at trække sorteper og ikke blive en del af holdet. Derfor fokuserer han også udelukkende på at køre hurtigst muligt på de brune træbjælker i cykelarenaen.

- Mit job er at fokusere på at cykle og gøre det bedst muligt. For at blive en af de fire på holdet, skal jeg komme og være klar på mit bedste niveau, for ellers står der fire andre rigtig hurtige klar. Jeg tror dog på, at jeg bliver en del af holdet. Det er jeg ret sikker på. Der er ingen, der har taget en endegyldig beslutning endnu, men jeg vil være skuffet over mig selv, hvis jeg ikke kommer på holdet. Jeg føler, jeg har det, der skal til, så jeg føler, det er op til mig selv at bevise, at jeg er god nok, lyder det fra en optimistisk Niklas Larsen.

OL i Tokyo finder sted fra 23. juli til 8. august.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?