23. februar 2020
Nikolaj Larsen (bagerst til venstre i blå), Benjamin Strate ved siden af og Mathias Gryning (forrest i blå) kørte guldet hjem til Næstved Motor klub for første gang i 12 år. Foto: NMK
gallery icon

Se billedserie

Nikolaj Larsen (bagerst til venstre i blå), Benjamin Strate ved siden af og Mathias Gryning (forrest i blå) kørte guldet hjem til Næstved Motor klub for første gang i 12 år. Foto: NMK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lang medaljetørke er slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lang medaljetørke er slut
Sport Sjællandske - 07. oktober 2019 kl. 22:02
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skulle 12 år tilbage for at finde det seneste danske holdmesterskab til Næstved Motor Klubs bedste cross-kørere, og i de seneste år har især Aalborg siddet på tronen.

Men nu er den sydsjællandske klub trådt ud af skyggen og hentede på hjemmebanen Nisseringen i Nørre Tvede ikke kun guld til A-kørerne, men også til mini-holdet på 85 kubik-maskiner, hvor et andet Næstved-hold fik bronze. Derudover blev det til sølv i den disciplinen »pit-bike« og sølv til oldboys-holdet.

- Vi havde et kæmpehold med. Ni hold i alt og det er ret meget. Men med fem medaljer var det en magtdemonstration, lyder det fra den stolte Næstved-leder, Flemming Nielsen.

Sydsjællændernes to stærke kort i A-klassen, Benjamin Strate og Mathias Gryning, havde fået selskab af den tidligere danske mester og VM-kører, Nikolaj Larsen, der bestemt ikke har glemt, hvordan man kører cross.

- Nikolaj var kaldt ind og han har holdt sig aktiv. Han kan stadig køre cross, siger Flemming Nielsen.

I første heat tog Mathias Gryning starten og Strate kom afsted som tre'er. Strate styrtede dog og røg ned som nummer 22, men han kørte sig op på syvendepladsen, men blev seks'er, da Randers' Glen Meier blev diskvalificeret. Gryning vandt heatet og tog gode point til holdet.

I andet heat kørte Strate stærkt og på sin MX2-maskine tog han kampen op mod de store MX1'ere. Han kom fra fjerdepladsen og kørte helt op i baghjulet på den førende aalborgenser Nichlas Bjerregaard, og tog andenpladsen. Nikolaj Larsen kom lige efter på tredjepladsen.

I tredje heat tog Larsen hurtigt føringen og holdt hjem i dyst med Bjerregaard. Mathias Gryning tog fjerdepladsen og samlet blev det til et overlegent mesterskab til Næstved-kørerne.

Det var femte DM-guld i rækken til Næstveds A-hold, siden mesterskaberne blev indført i 1984.

- Det var ret suverænt foran Aalborg på andenpladsen og Randers på tredjepladsen. Men det skulle vi også kunne med de tre kørere, konstaterer Flemming Nielsen.

Næstveds første guld kom hjem i 1999 og dengang var Hasse Lorentzen en del af holdet.

I weekenden vandt Lorentzen igen en medalje, da han stillede op med Brian Egebjerg i oldboys-klassen. De to rutinerede Næstved-kørere fik en sølvmedalje.

I mini-rækken for 85 kubik'ere blev Jonas Stub og Albert Legaard danske mestre foran Randers, der ellers var favorit med stortalentet Tobias Caprani på holdet. På tredjepladsen kom det andet Næstved-hold med Emil Lodal og Alexander Bidstrup.

I den nye DM-disciplin »pitbike«, der er en miniature-størrelse af en cross-cykel op til 150 kubik, fik Næstveds Marius Simonsen og Emil Rasmussen sølv. Klassen var åben for alle aldersgrupper, så de to Næstved-drenge kæmpede på lige fod med granvoksne mænd.