14. juli 2020
Emil Kot fra Korsør Amatør Bokseklub (til højre) er seedet som nummer to ved DM i mellemvægt, men håber at få guldmedaljen med hjem fra weekendens mesterskaber i Jyllinge. Foto: John Ringstrøm
Emil Kot fra Korsør Amatør Bokseklub (til højre) er seedet som nummer to ved DM i mellemvægt, men håber at få guldmedaljen med hjem fra weekendens mesterskaber i Jyllinge. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kot jagter guld og landsholdsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kot jagter guld og landsholdsplads
Sport Sjællandske - 14. november 2019 kl. 22:06
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år forhindrede en øjenskade indirekte Emil Kot fra Korsør Amatør Bokseklub i at genvinde sit danske mesterskab fra 2017, men den 20-årige mellemvægter er opsat på at tilbageerobre titlen i weekenden.

Her er landets bedste amatørboksere samlet til DM med Jyllinge Boxing Team som vært, og Emil Kot føler sig klar.

- Nu fik jeg jo ikke noget guld sidste år, så det er det, jeg har trænet for. Og jeg satser på, det lykkes, hvis jeg undgår skader, siger Emil Kot.

Mens 16 tilmeldte boksere kan se frem til at blive kåret som danske mestre uden kamp i de forskellige ungdoms- og seniorklasser, kommer vestsjællænderen dog ikke til tops uden blod og sved.

Det er tilmeldt syv boksere i vægtklassen fra 69-75 kilo, og Emil Kot er seedet som nummer to. Det betyder, at han tidligst kan møde topseedede Nikki Møller Nielsen fra BK Wedala i Vejle i finalen.

- Vi har mødt hinanden tre gange, og der står 2-1 til ham, siger Emil Kot, der håber på en udligning i weekenden.

- DM er højdepunktet på året. Og så arbejder jeg jo for at komme på landsholdet, for det giver nogle træningslejre og nogle ture. Men lige nu er det Nikki, der har pladsen, så det er ham, man satser på, siger Emil Kot.

Øget risiko for skader
I første omgang handler det om at sikre sig en plads i finalen, og hvis Emil Kot er uheldig med lodtrækningen, kan det blive svært nok.

- Vi er tre, der er ret stærke. Den tredje er Zaidoon Farhan fra Christianshavns Idræts Klub. Han er en teknisk dygtig højrefodsbokser, og det er ikke så tit, man møder sådan nogle, siger Emil Kot, der både kan se fordele og ulemper ved at have indledende kampe.

- Fordelen er at man vænner sig til det hele og er klar fra start i de afgørene kampe. Så skal man ikke slå sig varm på samme måde først. Bagdelen er, at det koster kræfter, og at man risikerer at blive skadet, siger han.

Det var netop det, der skete for et år siden, hvor semifinalen blev endestation for den forsvarende mester. Og det skulle helst ikke ske igen.

- Jeg fik en øjenskade i kvartfinalen, og så var jeg lidt for påpasselig i semifinalen. Jeg prøvede på at »spille den safe«, men blev lidt for passiv. Jeg sluttede godt af og var lige ved at stoppe min modstander, men endte med at tabe, siger Emil Kot.

- Man skal passe på sig selv, men sådan er det efter at hjelmene er blevet fjernet. Det giver nogle flere øjenskader, når folk slår hovederne sammen. Så man kan godt blive lidt medtaget nogle gange, siger han.

Emil Kot er den eneste seedede lokale deltager ved DM, men ikke den eneste, der skal i ringen.

I letvægt - fra 56-60 kilo - står både Ahmad El Amad fra Korsør Amatør Bokseklub og Maher Khatib fra Slagelse Bokseklub på deltagerlisten, og de skal op mod enten topseedede Frederik Jensen fra Pandrup eller andenseedede Danny Jensen fra Hornslet i hver sin semifinale.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?