1. april 2020
TPI Odense kunne ikke følge med Næstved Herlufsholm, som her har Sara Skytt afsted, selv om hun rives i trøjen.Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

TPI Odense kunne ikke følge med Næstved Herlufsholm, som her har Sara Skytt afsted, selv om hun rives i trøjen.Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontordag til tophold gav ny sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontordag til tophold gav ny sejr
Sport Sjællandske - 02. februar 2020 kl. 21:59
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en stensikker sejr på otte mål over andetholdet fra TPI-Odense er Næstved Herlufsholms håndboldkvinder stadig på andenpladsen i den jyske 3. divisionspulje og ender det også sådan, kan de se frem til kvalifikationskampe om oprykning.

- Ja, vi er nummer to og tager den derfra. Men det var en »dag på kontoret«, selv om det er en forfærdelig oplevelse at spille i arenaen, siger træner Kim Kærgaard.

Kvinderne spillede - ligesom mændene - i en halvt opdelt Arena Næstved med eksempelvis en rigtig dårlig akustik og en klejn måltavle uden angivelse af udvisningstider.

Spillet var bedre en omgivelserne men også kun en smule. Hjemmeholdet behøvede ikke at spille op til deres allerbedste for at slå fynboerne.

Næstved Herlufsholm kom da også foran 5-1, inden koncentrationen røg og gæsterne fik lov at spille lidt med til blandt andet 5-4 og 6-5.

- De spillede lange angreb og vi blev lidt for utålmodige. Og så lavede vi nogle fejl, konstaterer Kærgaard, der dog så sine spillere tage fat igen og støt og roligt gøre afstanden frem mod pausen endnu større.

Efter pausen blev fokus skærpet og sydsjællænderne gik til en komfortabel føring på syv mål ved 18-11. Det var primært Frederikke Brenøe og Amalie Løhr, der gik forrest i den fase, og det endda selv om både Amalie Kold og Emilie Straarup på skift fik udvisninger.

- Vi har individualisterne, og vi vidste, det nok skulle komme. Vores fem mod fem er også stærkt, når én som Emilie (Straarup, red.) kan gå fra streg og spille bagspiller. Til gengæld virker vi stadig lidt ustrukturerede i vores spil, selv om vi træner godt, siger Kim Kærgaard.

Værternes overlegenhed blev godt illustreret af en lille, kæk genistreg, da gæsterne gik op i en dobbelt mandsopdækning af Amalie Kold og Frederikke Brenøe. Et lille fikst kryds gav plads til Brenøe, der strøg igennem og scorede til 16-11.

I den anden ende blev der også brilleret af Emma Straarup. Keeperen tog to straffekast midt i 2. halvleg og burde nok være blevet på kassen, da TPI fik endnu et straffekast mellem de to. Her kom Luna Froholt ind, men måtte se sig passeret.

Med en anelse mere skarphed i den anden ende kunne sejren også være blevet endnu større, men det var ren kosmetik, at Mathilde Brenøe kunne tillade sig at brænde to straffekast i træk. Slutteligt var det dagens spiller, Amalie Løhr, der kunne gøre det til 24-16.

Kampen i tal
3. division, kvinder

Næstved Herlufsholm - TPI Odense 2: 24-16 (12-7)

Målscorere for Næstved Herlufsholm: Frederikke Brenøe 9, Amalie Kold og Amalie Løhr 5, Emilie Straarup og Mathilde Brenøe 2, Sara Skytt 1.

Udvisninger: 2-3
Stillinger undervejs: 1-1, 5-2, 6-5, 12-6, 15-8, 18-13, 22-14.