12. december 2019
Der var ingen udtalelser fra Mathias Kisum (th) efter pokalkampen i Vordingborg. Foto: Anders Ole Olsen
Der var ingen udtalelser fra Mathias Kisum (th) efter pokalkampen i Vordingborg. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Ytringsfriheden er på prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Ytringsfriheden er på prøve
Sport Sjællandske - 10. august 2019 kl. 11:47
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som den opmærksomme læser måske har bemærket, havde vi ingen reaktioner fra Næstveds 1. divisionsspillere, efter de torsdag aften havde besejret Vordingborg med 3-1 i fodboldens pokalturnering.

Det var bestemt ikke med vores gode vilje, for vi ville gerne have hørt eksempelvis Mathias Kisum, hvordan det var at være dobbelt målscorer som ret ny mand i klubben.

Men der er indført en ny restriktion i Næstved Boldklub. Direktør Peter Nielsen har besluttet, at det i det næste stykke tid kun er op til klubben, hvem der udtaler sig før og efter kampe. Og hvem det så er, får vi besked om på dagen.

Årsagen er ifølge Nielsen, at klubben over en lang periode er blevet »udsat for, hvad han vil kalde ikke godt nok journalist-arbejde/research. Denne beslutning er også for at beskytte vores spillere og give dem noget ro efter den sidste tid, hvor vi har har været jaget.«

Sådan lyder det blandt andet fra Næstved-direktøren i et svar til denne kommentars pen, da jeg har stillet mig undrende over, hvorfor vi ikke fik lov at snakke med spillerne efter pokalkampen.

Der er derfor heller ikke sikkert, at vi får lov at tage fat i de spillere, der kunne være relevante efter søndagens svære udekamp mod Fredericia. Vi håber. Og uanset om sydsjællænderne skulle gå hen og tabe eller vinde, vil der næsten kun være »tabere« på baggrund af klubbens forsøg på styring af kommunikation. Ifølge Nielsen er det ikke kun os på Sjællandske, der bliver »ramt«, men alle medier generelt.

Vi, som journalister og avis, kan såmænd nok godt leve med det, men det er synd for spillerne. Synd for eksempelvis Mathias Kisum, som ikke fik lov at udtrykke sin glæde over sine to mål mod Vordingborg. Synd for sponsorerne, der ikke får fuld valuta for deres investering. Synd for dig som læser og fan, da du ikke får hørt, hvad spillerne har at sige om en kamp, om indsatsen, om perspektiverne. Og det er da også et eller andet sted synd for klubben, da den kommer til at fremstå som »lukket land«.