20. oktober 2021
Benjamin Kjær (th) blev nummer tre ved Friendship Cup i Tjekkiet.
Benjamin Kjær (th) blev nummer tre ved Friendship Cup i Tjekkiet.
Foto: Haslev TT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kjær tog venskabs-bronze

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjær tog venskabs-bronze
Sport Sjællandske - 11. oktober 2021 kl. 15:20
Af John Ringstrøm

Den seksdobbelte danske mester i den individuelle disciplin, Benjamin Salo Kjær fra Haslev TT, formåede ikke at genvinde den traditionsrige Friendship Cup, som han gjorde for to år siden.

Det blev "kun" til bronze, men alligevel betegner han det store stævne i den tjekkiske by Jablonec nad Nisou som en stor succes.

- Medaljer er vi altid glade for. Det var en rigtig fin konkurrence, hvor jeg gik ind til den med nye øvelser, som jeg skulle konkurrere med, fortæller Kjær, der er fra Næstved og nu bor i København.

- I de indledende øvelser fik jeg lavet den nye øvelse, men i finalen blev jeg nødt til at "skære ned" på den øvelse, da jeg ikke stod optimalt til mine spring. Heldigvis fik jeg reddet den, så jeg kunne trække bronzen med hjem, forklarer han.

Benny Wizani fra Østrig vandt med tyske Fabian Vogel på andenpladsen.

Det var første gang siden Covid-19-pandemien, at Haslev TTs bedste trampolinspringere deltog i en international konkurrence. Og det var 48. gang, at Friendship Cup blev afviklet.

Dermed var det første, større skridt for Benjamin Kjær på vejen mod blandt andet VM i Aserbajdsjan senere på året.

- Alt i alt er jeg tilfreds med præstationen, men jeg kan også se, hvad der skal arbejdes på til næste gang. Næste opgave er DM for hold 31. oktober, hvor jeg kunne tænke mig at fyre de nye øvelser af igen, men ellers er der fuld fokus på VM. Hvis altså det bliver afviklet. P.t. er der debat hos det aserbajdsjanske politi, om hvorvidt det er sikkert nok, lyder det fra Benjamin Kjær.

I synkronspring blev sydsjællænderen nummer fem sammen med Malte Kirckhoff fra København.

Det blev til yderligere en medalje til Haslev TT i et felt med 200 springere fra 12 nationer.

I rækken drenge 15-16 år blev Patrick Nyboe nummer 18 lige foran klubkammeraten Malte Breinholt på 19.-pladsen, men sammen vandt de to noget overraskende bronze i synkronspring.

Rejser du til udlandet i år?