26. oktober 2021
Anders Keller glæder sig over at være tilbage i VM-serien. Foto: Lars Christensen
Anders Keller glæder sig over at være tilbage i VM-serien. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Keller tilbage i VM-varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keller tilbage i VM-varmen
Sport Sjællandske - 22. september 2021 kl. 06:28
Af John Ringstrøm

Det er 18 måneder siden, der sidst blev afviklet en VM-afdeling i Jetski og det er snart to år siden, Anders Keller kom galt afsted i et styrt under en VM-afdeling i Dubai.

I weekenden var den 30-årige slagelseaner fra Bårse Jetski Klub så tilbage på vandet igen, og det blev trods en samlet femteplads i VM-afdelingen på Sardinien til en ren sejr for Keller.

- Det var helt sikkert en sejr for mig personligt at komme ud og bevise, at jeg stadig kan være med. Jeg var ikke nervøs, men der var noget spænding, for det var mit første store løb efter min ulykke, siger Anders Keller.

Han fik blandt andet en blødning i maven, problemer med den ene lunge og slemme skader på musklerne i højre arm og højre lår, da han blev ramt af to ski i december 2019 i Dubai. I flere dage var han indlagt på intensiv, inden han blev fløjet hjem til Danmark og nåede at fejre jul med familien - fra sin sygeseng.

- Armen og benet driller stadig. Det bliver aldrig helt godt. Men jeg har trænet godt og det var dejligt at være med ved VM. Jeg har indtil nu »kun« sejlet noget belgisk og svensk mesterskab, som jo er lidt mindre end VM, siger Anders Keller, der er med i den store Ski GP1-klasse.

Afdelingen i Sardinien foregik på et nyt »skrog«, som Anders Keller havde fået 14 dage forinden og lige skulle vænne sig til.

- Jeg blev nummer 11 i tidskvalifikationen og skulle derfor starte som nummer 11 i første heat. Her lykkedes det mig at sejle mig op på sjettepladsen. Andet heat skulle afvikles sen eftermiddag/først aften, så solen stod lavt og det var meget svært at se noget. Jeg fik også en dårlig start og var nærmest bagerst, men fik alligevel sejlet mig op til syvendepladsen. Det var okay, men ikke tilfredsstillende. Det var ikke, hvad jeg havde håbet på, erkender Anders Keller.

I søndagens tredje heat fik danskeren også en skidt start, men her gik det meget bedre i resten af heatet.

- Jeg lå 14'er på første omgang, men røg op og endte som nummer fire. Og derfor blev jeg samlet nummer fem, hvilket jeg er megaglad for. Det giver mod på mere, konstaterer Keller, der i november og december deltager i de to næste bekræftede VM-afdelinger i henholdsvis Kuwait og Dubai.

Østrigeren Kevin Reiterer, der sejler på licens fra de forenede arabiske emirater, vandt alle tre heat i Grand Prix of Italy og fører suverænt i den samlede stilling. Feltets anden dansker, Oliver Koch Hansen fra Hobro, blev samlet nummer 13 på Sardinien.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?