15. april 2021
Oriana Guerrero (i midten) og VK Vestsjællands ligakvinder må påtage sig favoritrollen i DM- semifinaleserien mod Gentofte. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Oriana Guerrero (i midten) og VK Vestsjællands ligakvinder må påtage sig favoritrollen i DM- semifinaleserien mod Gentofte. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten på medaljer er sat ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten på medaljer er sat ind
Sport Sjællandske - 23. februar 2021 kl. 06:02
Af John Ringstrøm

VK Vestsjælland står overfor de sjoveste kampe hidtil i klubbens historie i den kommende måneds tid.

Senest 21. marts kan den lokale volleyklub i bedste fald stå med både en pokalbronze, en DM-semifinaleplads hos mændene og en DM-finaleplads hos kvinderne i hånden, hvilket vil være det absolut bedste resultat nogensinde.

Kvinderne gik kva deres andenplads i grundspillet direkte i semifinalerne. De skulle ellers have spillet kvartfinaler mod grundspillets agterlanterne fra Amager, men amagerkanerne trak sig ud af sæsonen på grund af corona-situationen.

Derfor blev VKV parret med Gentofte, der slog ASV Elite ud i kvartfinalen efter to kampe.

Der spilles bedst af fem kampe og den første finder sted hjemme i Korsør-hallen 7. marts.

- Det lå i kortene, at vi skulle møde Gentofte, og det ser fornuftigt ud. Holdet har haft godt styr på dem i grundspillet, siger herretræner Rolf Meegdes, som naturligvis også har et godt kendskab til VKVs damehold, hvor træneren er Jovan Sajnberger.

- De har ikke spillet kamp i snart en måned, så de skulle gerne være klar til 7. marts. De træner i hvert fald for fuld skrue og er på vej mod deres livs form. For en sjælden gang skyld må de også tage favoritværdigheden mod Gentofte på sig, mener Meegdes.

Da der spilles bedst af fem kampe, er der råd til en svipser i helt op til to kampe. Kommer det til en femte og afgørende kamp, skal den spilles i Korsør 21. marts.

Vestsjællænderne vandt senest 3-0 over nordsjællænderne 23. januar.

Skal det blive til en semifinaleplads for mændene, skal Middelfart besejres. I kvartfinalerne spilles bedst af tre kampe, så her er der ikke råd til så mange svipsere.

- Vi ved, hvad Middelfart kommer med, så det handler 100 procent om os selv. Vi må håbe, at vi begynder at have mere end to spillere, der leverer. Kan vi bare have tre, der fungerer på samme tid, har vi en chance. Men vi må trods alt være underdogs, siger Rolf Meegdes.

Vestsjællænderne har mødt Middelfart to gange og vundet begge gange. Sjovt nok er fynboerne de sidste, der har tabt til vestsjællænderne. Det skete 13. december, hvor VKV hjemme vandt 3-1 og siden har Meegdes tropper ikke vundet en kamp i ligaens grundspil.

Derfor endte VK Vestsjælland på syvendepladsen og trak derfor nummer to, Middelfart.

- Det vil være en skuffelse, hvis vi ryger ud i kvartfinalen. Men skuffelsen startede inden kvartfinalerne, for der var det allerede gået galt. Det er vores egen skyld, at vi endte på syvendepladsen. Havde vi endt højere oppe, havde vi fået måske fået Nordenskov eller ASV Elite, konstaterer Rolf Meegdes.

De vestsjællandske mænds mål for sæsonen var en semifinaleplads, og det kan stadig lade sig gøre med to nye sejre over Middelfart. En eventuel tredje og afgørende kamp skal spilles i Middelfart 10. marts.

- Vi skal spille godt for at slå dem igen. Men langt om længe har vi også de fleste klar igen, siger Rolf Meegdes.

Allerede torsdag kan han og spillerne skrive sig ind i klubbens historiebøger ved at hente de første medaljer.

VK Vestsjælland får besøg af Nordenskov i én kamp om bronzemedaljer i pokalturneringen.

- Det vil være klubbens første medaljer på seniorplan i nyere tid, så det går vi selvfølgelig efter. Vi begyndte allerede at se video af dem allerede på vej hjem i bussen fra Aalborg i lørdags. Vi har fuld fokus på den kamp, for vi vil gerne have medaljer. Og bare det at stå i sådan en kamp, er stort, konstaterer cheftræneren.

- Jeg håber, vi vinder og får lidt selvtillid. Som Kalle (Madsen, red.) sagde i lørdags, så er det »lige om hjørnet«, at vi får en sejr, siger Meegdes.

Uanset hvordan kampene hos de to køn falder ud, vil sæsonen 20/21 allerede være betegnet som klubbens bedste nogensinde, da både mændene og kvinderne er nået så langt, som de er.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?