13. april 2021
Det her syn bliver der ikke noget af, når Næstved åbner forårets kampe hjemme mod Slagelse. De lokale divisionsklubber ved fortsat intet om, hvornår man kan spille kampe med tilskuere på stadion. Foto: Jens Wollesen
Det her syn bliver der ikke noget af, når Næstved åbner forårets kampe hjemme mod Slagelse. De lokale divisionsklubber ved fortsat intet om, hvornår man kan spille kampe med tilskuere på stadion. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen tilskuere er ingen overraskelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen tilskuere er ingen overraskelse
Sport Sjællandske - 24. februar 2021 kl. 14:18
Af Simon Ydesen

De lokale divisionsklubber i Slagelse og Næstved havde håbet på at få lov til at lukke tilskuere ind til kampene i forlængelse af regeringens genåbning. Men det bliver der ikke noget af i denne omgang.

Helt konkret betyder det, at lokalbraget i 2. division mellem Næstved og Slagelse i forårspremieren den 14. marts bliver spillet for tomme tribuner.

- Jeg havde ikke forventet, at vi skulle have tilskuere til den kamp under alle omstændigheder, men det er da øv, at vi må spille uden tilskuere, siger Næstveds direktør Peter Nielsen.

- Mit håb er, at vi kan komme med i næste fase af genåbingen, så vi kan få folk på stadion. Det er noget vi kommer til at savne, siger Næstved-direktøren.

Hos naboerne fra Slagelse er der heller ikke den store overraskelse og dermed skuffelse at spore over den manglende mulighed for at lukke folk ind til divisionskampene.

- Det var helt som forventet. Vi havde ikke regnet med at måtte lukke tilskuere ind til vores hjemmekampe i forlængelse af den første genåbningsplan. Det er dog helt klart noget, vi håber og tror på til den næste genåbning, siger Mick Keller, der er administrativ leder i Slagelse B&I.

Han understreger, at SBI er klart til at imødegå de protokoller, der helt sikkert følger med, hvis eller når det bliver muligt at få tilskuere tilbage på stadion i løbet af foråret.

- Det har jo hele tiden været håbet, at vi måtte få tilskuere ind med det samme, så vi har under alle omstændigheder forberedt os i forhold til de protokoller, som vi allerede kender til, men vi er også gået skridtet videre ved at forberede os på mulige tilføjelser som eksempelvis regler om tests af tilskuere. Når de regler bliver aktuelle, så er vi klar til at kigge på dem og løse de udfordringer, som de måtte stille, siger Mick Keller.

Danmark nærmer sig med hastige skridt et-års-dagen for Mette Frederiksens nedlukning af det danske samfund. Derfor er scenarie-forberedelse efterhånden en disciplin, som de lokale divisionsklubber mestrer. Omstillingsparatheden fejler ikke noget, hvilket skaber en intern tryghed i forhold til at kunne løfte opgaven med at få tilskuere på stadion.

- Vi er ret trygge i håndteringen af corona-restriktioner, så jeg håber virkelig, at dansk fodbold får lov til at vise, at man kan håndtere nye og måske strammere regler for at lukke folk ind til kampe. Det er noget, som vi kan håndtere med stor sikkerhed og autoritet. Nu vil vi bare gerne have muligheden for at bevise det, siger Mick Keller.

Det værst tænkelige scenarie for de danske fodboldklubber vil uden tvivl være, at man ikke får mulighed for at lukke tilskuere ind til kampe i resten af den igangværende sæson. Hvis det skræk-scenarie bliver en realitet, er der ingen tvivl om, at det vil blive en udfordring for de danske fodboldklubber.

- Det vil være en ny økonomisk lussing i forlængelse af den lussing, som 2020 blev for dansk fodbold. Det vil ikke være godt, og jeg kan da godt frygte, at det ikke er alle danske fodboldklubber, der kan klare et forår uden tilskuere, så hvis det bliver tilfældet, må vi håbe på en eller anden form for hjælpepakke, siger Peter Nielsen.

Det eneste lyspunkt for Næstved-direktøren er, at den udendørs forsamlingsgrænse er hævet til 25.

- Det betyder, at vi kan få vores ungdomshold i gang med træningen igen, og jeg tror oven i købet, at vores yngste hold, der spiller ottemands-fodbold kan komme i gang med at spille kampe igen. Det bliver dejligt at få noget liv på banerne, siger Peter Nielsen, der fortæller, at ungdomsspillerne er tilbage på græs fra på mandag. Det samme er tilfældet i Slagelse, hvor man også har en køreplan klar.

- Det har vi naturligvis også forberedt, så vi er klar til at byde vores ungdomsspillere velkommen tilbage på banerne, siger Mick Keller.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?