20. oktober 2021
Alberte Velling var Slagelse farligste afslutter fra distancen og scorede seks gange, da vestsjællænderne slog Næstved Herlufsholm. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Alberte Velling var Slagelse farligste afslutter fra distancen og scorede seks gange, da vestsjællænderne slog Næstved Herlufsholm. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høj puls i lokalopgøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj puls i lokalopgøret
Sport Sjællandske - 10. oktober 2021 kl. 19:59
Af Claus Rasmussen

Slagelses træner Sebastian Hedemand har pulsmåler på under kampene i kvindernes 3. division.

Og efter udekampen mod Næstved Herlufsholm kunne han konstatere, at den havde været oppe tæt på 150 undervejs.

Da slutfløjtet lød, virkede det endda som om, hjertet slog endnu hurtigere på sidelinjen.

- Yeeeessss, hvor er det vigtigt..., skreg en overgearet Sebastian Hedemand flere gange, mens spillerne jublede over en hårdt tilkæmpet udesejr på 24-20.

Dermed kunne vestsjællænderne sætte sæsonens to første point ind på kontoen, mens de sydsjællandske værter kunne konstatere, at det heller ikke var tredje gang, der var lykkens gang.

- Vi kender ikke vores besøgelsestid. Vi havde ellers momentum, siger Næstved Herlufsholms træner Thomas Madsen.

Slagelse var fortjent foran 13-9 ved pausen, men i begyndelsen af anden halvleg forvandlede hjemmeholdet 10-15 til 16-16 - blandt andet på et par flotte aktioner af Maria Boenstedt på venstre back - og med et kvarter igen gjorde Sara Skytt det endda til 17-16 på kontra.

Den udvikling havde Sebastian Hedemand forberedt sine spillere på i pausen, og måske derfor tog gæsterne modgangen forholdsvis roligt.

- Vi talte om, at der kunne ske to ting. Enten ville vi knække den, eller også kom de op igen. Hvis det sidste skete, så var det vigtigt, at vi holdt vores aftaler, og spillerne skal have ros for, at de ikke gik i panik, siger Sebastian Hedemand.

I stedet svarede Slagelse igen med tre mål på stribe, og da Alberte Velling scorede til 23-18 på sin egen ripost med mindre end fem minutter igen, var kampen reelt afgjort.

Den lange bagspiller scorede seks gange for Slagelse, men det var Katrine Glerup, der løb med topscorerværdigheden med syv mål.

Comeback til Kold
Hos Næstved Herlufsholm var tilbagevendte Amalie Kold farligst med seks scoringer, men det havde været endnu flere, hvis det ikke havde været for Slagelse-keeper Kristina Børsting.

Hun stod en flot kamp og reddede blandt meget andet straffekast fra både Mathilde Brenøe, Betina Tue og Amalie Kold.

- Man kan også sagtens finde et par andre 100 procents chancer, og havde vi scoret på dem, så var det måske blevet 25-25. Jeg synes ellers, vi står godt defensivt, men Slagelse er bedre til at straffe os. Og så har de en større bredde, siger Thomas Madsen.

Han kunne dog glæde sig over at have fået mere at »skyde med« i form af Amalie Kold, og hendes tilstedeværelse kom noget bag på Sebastian Hedemand.

- Hun gør dem mere farlig, og Sara Skytt fik også for meget plads på stregen i perioder. Men ellers er problemet undervejs, at vi ikke selv er cool nok, siger han.

- Det var ikke den kønneste kamp, men sådan bliver det med to hold, der gerne vil krige. Især når de møder hinanden.

Chef-krigeren hos Slagelse var rutinerede Bibi Lykke Wad, der tog fat som i gamle dage i midterforsvaret og måtte indkassere to udvisninger.

I alt blev det til tre af slagsen til gæsterne, men det formåede Næstved Herlufsholm ikke at udnytte, og faktisk vandt Slagelse de seks minutter i undertal med to mål.

- Vi spillede klogt i undertalssituationerne. Og nu er vi på tavlen. Det er vigtigt, siger Sebastian Hedemand med næsten hvilepuls.

Rejser du til udlandet i år?