23. september 2020
Aleksander Solokovic og Team FOG Næstved tabte for anden gang på fire dage til Horsens IC. Foto: Anders Ole Olsen
Aleksander Solokovic og Team FOG Næstved tabte for anden gang på fire dage til Horsens IC. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæsblæsende semifinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæsblæsende semifinale
Sport Sjællandske - 19. januar 2020 kl. 22:06
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For anden gang på bare fire dage mødtes Team FOG Næstved og Horsens IC og for anden gang endte det med en sejr til østjyderne.

I torsdags gjaldt det basketligaen, hvor Horsens vandt med 12 point, men sydsjællænderne gjorde her en god figur.

I søndagens møde gjaldt det pokalturneringens semifinale og her gjorde Næstved-mandskabet en endnu bedre figur. Reelt set kunne værterne lige så godt være løbet med sejren og dermed finalepladsen som gæsterne, der til slut sejrede 86-78.

Da Jahmal Jones sænkede en tre'er med godt fire minutter igen til 68-69, øjnede man dog overraskelsen, men den udeblev, da først Horsens' Frederik Rungby og dernæst Lasse Elbæk efterfølgende også scorede fra distancen til 68-75.

I den anden ende brændte Carlos Mateo og Rob Marberry derefter for hjemmeholdet, mens endnu en Horsens-scoring blev puttet ned i den anden ende. Det var afgørelsen, og selv om der på ret vild vis blev scoret 19 point på skift i begge ender i alt i det sidste minuts tid, var værterne kommet for langt bagud.

I det hele taget var det en ret vild semifinale. Tempoet var hæsblæsende højt fra start til slut og det kunne det medlevende publikum på 571 tilskuere godt lide.

Horsens mønstrede på imponerende vis sådan en søndag aften en busfuld fans, der satte en ret så farverig kulisse i det ene hjørne, mens hjemmeholdets egne bidrog fint til stemningen med den evigt trommende rytme i et ande hjørne.

Team FOG Næstved mønstrede igen stærkeste opstilling med både Mateo og Jones tilbage. De var ikke med i torsdags, og det gav holdet noget mere tyngde og bredde. Også nyankomne Solokovic startede stærkt, men han faldt lidt ud af billedet undervejs.

- Team FOG manglede de to spillere i torsdags, og selv om vi vandt i torsdags, var vi ikke gode. I dag var vi bedre, men det var de også. Ros til dem. De har været uheldige i sæsonen, men nu ligner de et hold, der kan slå alle i ligaen. Det var en tæt og sjov kamp at spille, selv om det altid er svært at spille mod hinanden to gange indenfor så kort tid, sagde Horsens-træner, Finnur Stefánsson.

Horsens-træneren var naturligvis en glad og lettet mand.

Men ikke kun over resultatet. Også over, at hans assistenttræner Jonas V. Jensen i slutningen af tredje periode kom sig over et ubehageligt epileptisk anfald.

Den væmmelige scene på Horsens' bænk udsatte kampen i cirka 20 minutter, og da var gæsterne foran med 10 point.

Det skyldtes især et gevaldigt »run« i starten af tredje periode, hvor østjyderne gik fra føring på 45-43 til 59-43.

Det kom Team FOG Næstved som nævnt tilbage fra, og det glædede træner Arnel Dedic.

- Jeg er glad og stolt over, at vi kan komme tilbage. Det er positivt for fremtiden. Er vi mentalt klar, kan vi godt vinde over alle hold, kom det fra Team FOG-træneren, der omvendt naturligvis var skuffet over nederlaget.

- Selvfølgelig. Vi havde en stor chance for at vinde i dag. Men vi laver tre taktiske fejl ude fra bænken, som måske koster os sejren. Vores fejl blev straffet hårdt, sagde Dedic, der tidligere har været mangeårig Horsens-træner.

- 70 procent af deres spillere har stået i de her kampe før. Hos os er det kun to-tre spillere, der har prøvet de vigtige kampe. Der er en stor forskel på rutine og erfaring, konstaterede Arnel Dedic.

Pokal, semifinale
Team FOG Næstved - Horsens IC: 78-86

Periodecifre:
22-25, 16-20, 15-18, 25-23

Point for Team FOG Næstved:
Christian Terrell 18, Carlos Mateo 16, Jahman Jones 13, Evan Fitzner 12, Zarko Jukic 8, Rob Marberry 6, Aleksander Solokovic 5

Topscorere for Horsens IC:
Vedran Borovcanin 22 og Roberto Gallinat 17

Rebounds:
32-44
Tilskuere:
571

Har debatten om sexisme taget overhånd?