24. juli 2021
Nikolaj Grønbech var særligt skuffet over sin præstation i den første disciplin, 100 meterløbet, som han løb på 11.58 sekunder.

Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Nikolaj Grønbech var særligt skuffet over sin præstation i den første disciplin, 100 meterløbet, som han løb på 11.58 sekunder. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønbech fra EM med personlig rekord og stor optimisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønbech fra EM med personlig rekord og stor optimisme
Opdateret 19. juli 2021 kl. 14:25
Sport Sjællandske - 19. juli 2021 kl. 14:22
Af Andreas Lissau

Slagelse-drengen Nikolaj Grønbech tog fra Baltikum og weekendens U20 EM i tikamp med en ny personlig rekord og en samlet 11. plads.

Det var med tro på en topti-placering, at den 12.-seedede vestsjællænder sammen med de øvrige danske atleter i sidste uge drog til U20-EM i den estiske hovedstad Tallinn.

Den målsætning var tæt på, at lykkedes for den 19-årige mangekæmper.

Skuffende resultater i disciplinerne 100-meterløb, længdespring og højdespring tog dog effekten af de fremragende præstationer i særligt spydkast og stangspring.

Den unge vestsjællænder måtte derfor »nøjes« med en samlet 11. plads efter de ti konkurrencer, der blev afviklet over både lørdag og søndag i den baltiske sommervarme.

- Det var jo lige en placering under, hvad jeg havde håbet på. Men som seedet 12'er det jo ganske okay. Jeg var dog lidt for svingende. Nogle af øvelserne var virkelig gode, imens andre var rigtig dårlige, lyder det fra Nikolaj Grønbech dagen derpå.

Specielt Grønbechs præstation i spydkast, hvor han med et kast på 59.02 meter slog sin personlige rekord med imponerende 1.5 meter, og sluttede som den tredjebedste blandt deltagerne, er noget, der glæder.

- Jeg har været lidt skadet i armen på det seneste, så jeg har ikke kunne træne spyd med fuld power. Derfor har vi i træningen fokuseret meget på den tekniske del, og det fik jeg overført til kastet i weekenden. Så det var en rigtig fed følelse, fortæller Nikolaj Grønbech.

I favoritdisciplinen stangspring var der heller ingen slinger i valsen hos Grønbech, der på fornem vis sluttede som den bedste blandt de konkurrerende, da han klarede højden 4.9 meter.

Med det gode resultat i specielt spydkast, så er der grund til at tro på et endnu bedre resultat, når han allerede i august deltager ved U20 VM i Kenya.

- Overordnet har jeg i weekenden niveaumæssigt fået hævet potentialet for, hvad jeg kan præstere, hvis det hele fungerer. Hvis jeg lægger alle mine personlige rekorder sammen, så er den maksimale score blevet hævet. Og hvis jeg laver den beregning, så lå jeg i weekenden på 92 procent af mit makspotentiale, hvor man plejer at sige, at man gerne skulle kunne ligge på 95-98 procent. På den måde er jeg positiv, fordi jeg ved, at jeg kan gøre det bedre, fortæller Nikolaj Grønbech og uddyber:

- Specielt på 100-meteren, i længde- og højdespring var jeg langt fra niveau. Det er meget teknikken, der ikke spillede, så det må jeg hjem og arbejde på nu. Og så håber jeg, at jeg kan få det overført til VM, forklarer den sympatiske slagelseaner.

Efter hjemkomsten venter der mangekæmperen et par dages fri, inden han igen indleder træningen, og retter fokus mod det kommende VM.

Og her kan der grundet afbud fra blandt andet det dygtige norske hold af mangekæmpere måske vente en topplacering til danskeren.

- Jeg glæder mig rigtig meget, og tror på et godt resultat. Jeg håber, jeg kan blande mig i top fem, lyder det fra Sparta-atleten.

Nikolaj Grønbch var eneste dansker blandt de 20 deltagere, hvor belgiske Jente Hauttekeete vandt guld.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022