3. august 2021
Zouher Abdullatif kan sove roligere om natten efter lørdagens testkamp. Foto: Andreas Lissau
Zouher Abdullatif kan sove roligere om natten efter lørdagens testkamp. Foto: Andreas Lissau
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortrøstningsfuld Slagelse-træner efter første testkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortrøstningsfuld Slagelse-træner efter første testkamp
Sport Sjællandske - 18. juli 2021 kl. 22:56
Af Andreas Lissau

Der er rigeligt at spekulere på i disse dage for Slagelse B&I-cheftræner Zouher Abdullatif og assistent Henrik Carlson, der er udfordret på både trupstørrelse og kvalitet efter den markante spillerafgang i sommerpausen.

Efter lørdagens uafgjorte testkamp mod fynske Dalum kan cheftræneren dog sove lidt roligere om natten.

- Det var en rigtig god og opløftende kamp med tanke på, hvordan vi blev nødt til at stille op, lyder det fra cheftræneren.

Foruden sommerens store spillerafgang var der af forskellige årsager blandt andet afbud fra forsvarsspillerne Kristian Krogh, Marc Nielsen, Tobias Hansen, Magnus Drews og Jean-Claude Bozga, imens Mathias Bjaldby måtte forlade opvarmningen småskadet.

Trænerteamet var derfor presset til at skulle tænke særdeles kreativt i sammensætningen af startelleveren denne lørdag, hvor det ud af de 14 spillere, der blev bragt i spil, kun var Marius Kryger på kanten og Sebastian Olsen på målet, som spillede på deres vanlige positioner.

Den tilbagevendte midtbanespiller, Anders Kaiser, fik eksempelvis lov til at prøve sig af midterforsvaret, imens Rasmus Søe blev rykket fra sin vanlige back-position frem på den centrale midt, hvor han sammen med Nicolaj Østergaard spillede en overbevisende kamp.

Med Zouher Abdullatifs ankomst i trænersædet i vinterpausen har der været fokus på, at vestsjællænderne skal blive et mere boldbesiddende mandskab.

Netop den mission lykkedes til UG i weekenden på trods af den kreative opstilling, vurderer træneren.

- Der blev vist virkelig fine takter med masser af god fodbold. Det er sjældent, jeg har set et Slagelsemandskab med så mange pasninger i holdet, og så får vi samtidig skabt rigtig mange chancer, fortæller Abdullatif og fortsætter:

- Hvis kampen lørdag var en indikation på, hvad vi kan forvente spillemæssigt, så kan vi godt være fortrøstningsfulde. Så kan det godt være, at Slagelse B&I ikke kommer til at vinde hver gang, men vi kommer til at se langt mere fodbold, end vi har gjort de sidste fem år. Det tør jeg godt love, lyder det fra cheftræneren.

Vestsjællænderne kom ellers bagud på et hjørnespark efter ti minutters spil.

I en jævnbyrdig affære kom Slagelse dog fortjent tilbage i kampen med ti minutter igen på mål af den 18-årige prøvespiller, Zenas Addai-Baffour.

Med det store antal fraværende var der også god anledning for Zouher Abdullatif til at få set de seks prøvespillere, der alle har trænet med i den forgangne uge, i kamp.

Blandt andet målscoreren, Zenas Addai-Baffour, som normalt gør sig på den offensive midt i Avedøre IF efterlod et godt indtryk med sin teknik og sit gåpåmod. Imens også den tidligere Roskilde KFUM- og AB Tårnby-spiller Nikodem Kowalski gjorde en fin figur på backpositionen.

- Der var nogen af dem, der fik vist sig rigtig godt frem. Af de seks prøvespillere der var med, har vi inviteret fem af dem med i næste uge også for ligesom at få et bedre grundlag for, at kunne vurdere, om det er et godt match. Men der er helt sikkert nogle, der kan være interessante, fortæller cheftræneren.

Selvom Abdullatif har mistet ti mand i sin spillertrup hen over sommeren, imens kun to er tilføjet, så vil træneren inden længe rette sit fokus mod det eksisterende.

- Der kommer måske en enkelt eller to mere og prøver i kommende uge, men ellers er der ikke noget nyt på vej. Vi er også snart der, hvor vi må fokusere på det, vi nu engang har. Jeg er fortrøstningsfuld. Det har været fantastisk træningsuge med god stemning, hvor vi har kigget hinanden i øjnene og blevet enige om at stå sammen og se, hvad vi kan skabe, slutter cheftræneren.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?