12. maj 2021
Katrine Krag-Andersen (th) sørgede for Herlufsholms afgørende og andet mål, da hun fik prikket et frispark i kassen efter godt en time. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Katrine Krag-Andersen (th) sørgede for Herlufsholms afgørende og andet mål, da hun fik prikket et frispark i kassen efter godt en time. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forspring øget i toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forspring øget i toppen
Opdateret 12. april 2021 kl. 09:15
Sport Sjællandske - 11. april 2021 kl. 10:43
Af John Ringstrøm

Det ligner en ny sæson i den landsdækkende 1. division for Herlufsholms fodboldkvinder.

Selv om der stadig resterer 11 kampe af sæsonen, har sydsjællænderne taget et måske afgørende forspring i toppen.

Med en sejr på 2-1 over rækkens nummer tre, Solrød FC, er Herlufsholm nu seks point foran efter de tre første runder, hvor man ovenikøbet har mødt hold fra den øverste halvdel.

- Ja, nu er vi foran med »to sejre« og skal nu møde hold fra nederste halvdel. Så det ser godt ud. Men sæsonen er stadig lang, siger sportschef Steen Hansen.

Han så sit mandskab være spildominerende mod Solrød, som man havde mødt i to træningskampe op til sæsonen og spillet henholdsvis uafgjort 0-0 og vundet 3-0.

Det var alligevel gæsterne, der kom foran på kunstbanen i Næstved, da Amalie Hemann Hansen bankede bolden i målhjørnet fra 40 meters afstand efter en lille halv time.

Kort efter sørgede Josefine Mejer dog for udligningen, da hun kom ind i straffesparksfeltet og drejede bold fra modsatte side i nettet.

- Vi havde også flere chancer, og kampbilledet i 2. halvleg var også det samme, siger Steen Hansen, der blandt andre så Sasja Fabäch Hansen brænde en friløber kort efter pausen.

Også Nikoline Dam Schrøder havde en kæmpechance, da hun headede et indlæg over tomt mål. Og senere havde Herlufsholm en anden stor mulighed, da de var fire mod to, men det endte med, at Annika Schreiber sparkede på overliggeren.

Sejrsmålet kom efter et frispark i venstre side til Nikoline Schrøder, hvor det ret beset udefra bare lignede godt forsvarsspil af en Solrød-spiller. Men Herlufsholm fik frispark og det sparkede Schreiber tæt ind foran mål, hvor Katrine Krag-Andersen i samspil med et par Solrød-forsvarere fik ekspederet bolden i mål.

- Det blev lidt spændende til sidst, men vi burde nok have vundet den kamp 4-1. Vi skal være lidt mere kølige, når vi har bolden. Og lidt hurtigere, hvis vi skal op og spille på højere niveau, konstaterer Steen Hansen, som dog var meget tilfreds med de tre point.

- Det var vigtigt. Men vi skal huske at spille hver gang, og så må vi se, hvor det ender, siger han.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?