28. september 2020
Line Christophersen var spilstyrende i finalen mod Julie Dawall Jakobsen, og den 20-årige vestsjællænder blev en fortjent dansk mester i damesingle. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Line Christophersen var spilstyrende i finalen mod Julie Dawall Jakobsen, og den 20-årige vestsjællænder blev en fortjent dansk mester i damesingle. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første DM-titel i samlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første DM-titel i samlingen
Sport Sjællandske - 09. februar 2020 kl. 16:09
Af Claus Rasmussen

Tine Baun vandt 10 danske mesterskaber i damesingle, Lene Køppen snuppede 12, og Camilla Martin topper listen med 13 guldmedaljer - i træk.

I alt har 27 forskellige spillere vundet titlen siden starten i 1931, og den seneste i rækken er Line Christophersen fra Dianalund.

Lørdag eftermiddag meldte hun sig ind i klubben med en finalesejr på 21-16, 22-20 over Julie Dawall Jakobsen, og så må tiden vise, om det bliver til et »flerårigt medlemsskab«.

- Det er dejligt at vågne op som dansk mester, og det er forhåbentlig starten på en serie, siger Line Christophersen med et grin dagen derpå.

Hun har tidligere vundet både DM-guld, EM-guld og VM-sølv for juniorer, men hvordan rangerer et dansk senior-mesterskab i forhold til.

- Det er helt klart deroppe i toppen. Især fordi der er så mange gode danske damesingler, siger Line Christophersen.

Den unge vestsjællænder var seedet til at nå semifinalen, men den forsvarende mester Line Kjærsfeldt meldte afbud på grund af en skade, og topseeede Mia Blichfeldt tabte i semifinalen, og dermed var vejen banen til toppen af podiet.

- Men inden turneringen vidste jeg også godt, at der var muligheder. Vi træner jo sammen og kender hinanden godt, så vi vidste, at det kunne blive tæt, siger Line Christophersen.

I denne uge tager den nybagte danske mester med landsholdet til EM i Frankrig, og derefter venter Spain Masters.

- Det er en Super 300 turnering, så det er den største, jeg har spillet, siger Line Christophersen, der ikke har travlt med at måle sig med de allerbedste på Super 750 og Super 1000 niveau - heller ikke selv om nogle af modstanderne fra ungdomsårene allerede ligger højt på verdensranglisten.

- Det giver blod på tanden. Men jeg tager det stille og roligt og har mere fokus på at udvikle mit spil, siger Line Christophersen.

Nøhr tilbage på toppen
Niclas Nøhr kan også tage til Spain Masters om en uges tid som nybagt dansk mester.

I finaledagens første kamp vandt mønboen og mixeddouble-makkeren Sara Thygesen DM-titlen for anden gang med en sejr på 15-21, 21-18, 21-19 over topseedede Mathias Christiansen og Alexandra Bøje.

- Jeg er rigtig glad og stolt over måden, vi spillede på i hele turneringen, siger Niclas Nøhr, der også var mester i 2018

- I finalen kunne det være gået begge veje, men det var en god kamp med højt tempo og få uprovokerede fejl. Man skulle virkelig spille godt for at vinde boldene, og så er det fedt - både for publikum og spillerne, siger han.

Efter et par par sæsoner med hyppige skadesproblemer er Niclas Nøhr og Sara Thygesen lige nu nummer 46 på verdensranglisten - og kun de 32 bedste er sikret deltagelse i de bedste turneringer.

- Det er næsten det værste sted at ligge. Hvis vi var lidt højere oppe, var vi sikre på at komme med, og hvis vi lå lidt længere nede, var vi sikre på ikke at komme med. Lige nu er på vi nummer to på reservelisten til All England, og det gør da noget ved en, at man ikke rigtig kan planlægge, siger Niclas Nøhr.

- Vi kæmper for at finde de sidste procenter, så vi kan bide os fast i toppen igen. Vi har vist godt spil i glimt, men i finalen gjorde vi det over en helt kamp - og det er det, vi har eftersøgt.

Favoritsejr til Astrup
Sara Thygesen blev som den eneste dobbelt dansk mester, da hun sammen med Maiken Fruergaard slog Alexandra Bøje og den tidligere Næstved- og Skælskørspiller Mette Poulsen i en 70 minutter lang og opslidende finale i damedouble.

Den kamp sluttede 21-19 i tredje sæt, og der skulle også tre sæt til for at finde vinderene i herredouble.

Her levede topseedede Kim Astrup fra Team Skælskør og Anders Skaarup Rasmussen op til favoritværdigheden og vandt DM-titlen for anden gang.

Efter to tætte sæt mod de forsvarende mestre Mathias Bay-Smidt og Lasse Mølhede satte Astrup og Skaarup trumf på og vandt tredje sæt overbevisende med 21-10.

I herresingle satte Viktor Axelsen trumf på allerede fra start, og den tidligere verdensmester førte 21-11, 17-9, da Hans-Kristian Vittinghus måtte trække sig med en skade.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?