26. september 2020
Aleksander Solokovic og holdkammeraterne skal være mere effektive. Det mener sportschef Thomas Foldbjerg. Foto: John Ringstrøm
Aleksander Solokovic og holdkammeraterne skal være mere effektive. Det mener sportschef Thomas Foldbjerg. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere ting skal forbedres inden playoff-kampene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ting skal forbedres inden playoff-kampene
Sport Sjællandske - 15. februar 2020 kl. 13:23

Team FOG Næstved mangler stadig at besejre et Pro A-hold på udebane i denne sæsons basketliga. Alt skal gå op i en højere enhed, hvis det skal blive søndag i Horsens.

Gode kampe skal også vindes

Og det kan blive svært nok. Onsdagens nederlag i Svendborg på 79-82 var højst sandsynligt sidste chance for at forbedre den øjeblikkelige femteplads i grundspillet, så kampen i Forum Horsens handler alt andet lige mere om at fortsætte holdets udvikling og gøre sig klar til de kommende playoff-kampe.

- Vi skal blive ved med at finde konceptet og alle de små ting. Holdet skal arbejde stenhårdt på alle positioner. Det er ikke nok at spille gode kampe og tabe. Vi skal også til at spille gode kampe og vinde dem. To gode kampe mod Horsens, en god kamp mod Bakken og også en intens god kamp mod Svendborg, men vi står igen og har tabt. Vi skal finde en måde at tippe dem over på vores side. Det kommer også tidligere i kampene. Vi bliver ved med at bringe os selv i et hul. Mod Svendborg kom vi bagud 0-10. De små perioder kan vi ikke blive ved med at have. Det dur heller ikke at have fem-seks missede straffekast i træk. Vi skal finde kynismen frem, mener Team FOG Næstveds sportschef Foldbjerg.

- Realistisk set ville det have været svært nok, så det er nok Svendborg, vi skal møde i kvartfinalen, som det ser ud lige nu, siger Foldbjerg.

Der skal eksekveres bedre

Han så sit hold mod Svendborg være langt bagud, men alligevel komme tilbage og gøre det spændende til sidst. Med større skarphed på flere punkter havde sydsjællænderne måske taget sejren.

Statistik for sæsonen indtil nu
  • Team FOG Næstved har vundet 10 kampe og tabt 11
  • Holdet rammer 52,3 procent under kurven
  • Holdet rammer 31,7 procent bag trepoint-linjen
  • Holdet rammer 67,3 procent fra straffelinjen

- Der er ikke én ting, vi skal blive bedre til. Jo helt nærliggende mod Svendborg skød vi 50 procent på straffe og 20 procent bag tre'eren og rebounder ikke. Det er tre ting, der skal forbedres. Alligevel var det ret fantastisk, at vi sad med helt til det sidste. Helt overordnet er det vores offensive effektivitet, der skal blive bedre. Alene i første halvleg var der seks lay-ups, vi brændte. Vi skal kunne dække op og kontrollere tempoet. Det kan vi mod både Bakken og Horsens. Men kan vi ikke eksekvere på alle de nemme ting, gør vi det svært for os selv. Og vi får aldrig momentum i længere tid af gangen. Det har været vores største problem gennem hele sæsonen, mener sportschefen, der har fem grundspilskampe tilbage til at forbedre de forskellige elementer.

- Der er ikke en formel til, hvordan det skal løses. Spillerne skal blive ved med at bygge på, men det vigtigste er, at de ikke må miste troen på, at vi har et godt hold, siger Thomas Foldbjerg.

Billede

Christian Terrell og Zarko Jukic har været nogle af Team FOG Næstveds bærende profiler i denne sæson. Foto: Jørgen C. Jørgensen


Han havde håbet, at en sejr over »kaninerne« i deres egen hule i Svendborg kunne holde liv i håbet om top-3, men det er langt væk nu.

Har debatten om sexisme taget overhånd?