7. maj 2021
Mikkel C. Johansen på vej ind i sin Mercedes AMG GTS-racer på Jyllandsringen. Privatfoto
Mikkel C. Johansen på vej ind i sin Mercedes AMG GTS-racer på Jyllandsringen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjerdeplads som bedste resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjerdeplads som bedste resultat
Sport Sjællandske - 09. september 2020 kl. 06:37
Af John Ringstrøm

Jyllandsringen lagde bane til anden afdeling af DEC, Danish Endurance Championship, og her fik Slagelses Mikkel C. Johansen endelig testet sin GT4-racer - en Mercedes AMG.

Vestsjællænderen var meldt ind i klasse 4, hvor der også er plads til GT3-racere og de helt flade racere, så han og medkører i teamet, Jan Engelbrecht, var oppe mod hårde vilkår.

- Vores bil er ikke lige så hurtig som GT3'erne, men vi har valgt at køre de her løb for at forberede os til de internationale løb. Vi kører også på vores egen dæktype, som vi også skal bruge internationalt, hvilket teamet har besluttet, siger Mikkel C. Johansen.

Uagtet forholdene gjorde han det fint i distanceløbet, der er delt op i tre løb af hver én times varighed.

- Vi kom i mål med en fjerdeplads som bedste resultat. I første løb blev vi 10'er, i andet løb nummer fire og nummer syv i tredje løb, og de tæller til det samlede mesterkab, siger Johansen.

DEC består i denne corona-sæson af fire afdelinger. En afdeling kan trækkes fra i det samlede regnskab.

Slagelse-køreren deltog ikke i første afdeling, men er klar til tredje afdeling i den kommende weekend på Padborg Park og igen den fjerde og sidste i oktober - også på Padborg.

- Vi satser på at køre stabilt og så må vi se, hvor det bærer hen. Vi tager det som forberedelse til næste år, hvor vi satser på at skulle køre internationale løb, siger Mikkel C. Johansen, der måtte se en Lamborghini Huracan vinde afdelingen på Jyllandsringen.

- Det er en GT3-racer, der er 200 kilo lettere end vores, så den skal være hurtigere. Det er svært at slå dem på hastigheden, men vi kan prøve på distancen, konstaterer han.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?