19. januar 2020
Luis Fernando (med bolden) har været én af Næstveds klart bedste spillere i sæsonens løb. De forrige to kampe er han dog startet på bænken, mens han ikke var med i søndagens opgør mod Fredericia på grund af sin dødfødte søn. Hvornår han kommer tilbage igen, er endnu uvist. Foto: Jens Wollesen
Luis Fernando (med bolden) har været én af Næstveds klart bedste spillere i sæsonens løb. De forrige to kampe er han dog startet på bænken, mens han ikke var med i søndagens opgør mod Fredericia på grund af sin dødfødte søn. Hvornår han kommer tilbage igen, er endnu uvist. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fernando har fået fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fernando har fået fri
Sport Sjællandske - 05. november 2019 kl. 06:36
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodbold bliver pludselig sekundært, når noget tragisk som dét, der overgik Luis Fernando og hans kone i lørdags, sker.

Det brasilianske ægtepar fik en dødfødt dreng og derfor var Næstveds boldstærke midtbanespiller naturligvis ikke med i søndagens 1. divisionskamp mod FC Fredericia.

Den meget triste hændelse påvirkede selvfølgelig alt og alle i og omkring Næstved Boldklub i weekenden og lægger også stadig en dæmper på stemningen. Spillerne gik dog alligevel på banen og kæmpede en 1-1 hjem til ære for deres sydamerikanske holdkammerat.

- Det er klart, det påvirker hele truppen og især de andre brasilianere. Vi håber, at de kan gå på banen og vinde kampen mod Viborg på fredag for Luis og hans kone, siger Næstveds sportschef Peter Dinesen.

Sportschefen indikerer dermed også, at man ikke skal forvente at se Luis Fernando med i Næstveds trup til fredagens udekamp i det midtjyske.

- Han skal have al den tid, han vil. Lige nu er det hårdt for dem bare at være hjemme. Familien er selvfølgelig stadig helt ødelagt. Han skal bare have ro og har fået fri fra træning, indtil han er klar til at komme tilbage, konstaterer Peter Dinesen.

Hverken han eller de øvrige ledere i klubben ved ret meget om, hvad det brasilianske ægtepar har tænkt sig at gøre det næste stykke tid. Et oplagt valg havde måske været at tage tilbage til Brasilien, bearbejde sorgen og være hos familien.

- For os som klub havde det nok været mest rigtigt at sende dem hjem på ferie, men det kan faktisk ikke engang lade sig gøre. Der er mange spørgsmålstegn lige nu, siger Peter Dinesen og hentyder blandt andet til papirarbejde.

- Hans kones opholdstilladelse er stadig ikke helt på plads, og der er også et forsikringsspørgsmål, da de jo ikke har et dansk sygesikringsbevis, siger Dinesen.

Klubben gør alt, hvad den kan for at hjælpe deres bedste brasilianske spiller og imens skal der også tænkes sportsligt i den pressede 1. divisionsklub.

- Vi er skuffede over, at vi ikke vandt over Fredericia. Før kampen havde vi nok været tilfreds med ét point, men vi ville gerne have vundet og vi havde chancerne, siger Peter Dinesen, der til gengæld kan råde over Joel Felix og Mikkel Bruhn igen til fredagens udekamp efter endt karantæne.

Derudover kan klubbens nytilgang, Mohamed Aidara, komme i spil.

- Han har i hvert fald gjort det godt til træning. Så måske, lyder det fra Næstved-chefen, der også kan berette, at efterårets sidste kamp mod Fremad Amager, som oprindelig var fastsat til søndag 17. november, bliver flyttet.

- Fremad Amager har fået udtaget nogle spillere til forskellige landshold, så kampen skal måske spilles 24. november i stedet, men det ligger ikke helt fast endnu, siger Peter Dinesen.