21. september 2020
Uche Ofoegbu var tilbage på banen for Team FOG Næstved, men selv om han blev sit holds topscorer med 17 point kunne han ikke ændre ved Bakkens sikre sejre. Foto: Hans Jørgen Johansen
Uche Ofoegbu var tilbage på banen for Team FOG Næstved, men selv om han blev sit holds topscorer med 17 point kunne han ikke ændre ved Bakkens sikre sejre. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En for hård stigning i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En for hård stigning i Aarhus
Sport Sjællandske - 05. december 2019 kl. 22:38
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter den flotte sejr over basketligaens nummer ét Randers Cimbria i mandags kom Team FOG Næstved ned på jorden igen med et nederlag torsdag aften på 16 point ude mod mestrene fra Bakken Bears, der vandt 95-79.

Det var formentlig også kun de færreste, der havde regnet med, at sydsjællænderne ville kunne fortsætte sejrsrækken ude mod Danmarks bedste hold, men med mandagens friske sejr i baghovedet og blandt andre Uche Ofoegbu tilbage på holdet igen efter en lang skadesperiode var optimismen ellers i top.

Kampens første to point blev også sat ind på Team FOG Næstveds konto ved kaptajn Carlos Mateo, men langsomt og sikkert overtog hjemmeholdet i Vejlby Risskov Centret styringen.

Frem til 18-15 så det okay ud for gæsterne, men to gange turn-overs af Zarko Jukic, der også missede et trepoint-forsøg, gav værterne muligheden for at komme foran med syv og vandt første periode med otte.

I anden periode lykkedes det endelig at lave sydsjællændernes første trepoint fra distancen ved Christian Terrel, men Bakken var stadigog nærmest hele tiden foran med syv-otte-ni point.

På et udmærket »run« af Rob Marberry, Terrel og Zarko Jukic fik Team FOG Næstved dog reduceret til 36-32, men det var også det tætteste, gæsterne kom i den kamp.

Det virkede som om, at »bjørnene« lige kunne stramme poterne og grebet, hver gang Team FOG antydede snerten af at komme tæt. Blandt andre Adama Darboe og Zarko Jukic' storebror, Darko, sænkede nogle langdistanceskud, som gjorde afstanden større igen.

Aarhusianerne kunne derfor gå til pause foran 49-36 og meget syntes allerede afgjort på det tidspunkt.

I tredje periode startede Rob Marberry og Carlos Mateo godt, og specielt kaptajnen indskrænkede hjemmeholdets forspring til otte ved at sætte et langt skud.

Også Zarko Jukic fik held med en »tre'er«, men der blev hurtigt svaret igen af Bakkens Michel Diouf.

Håbet svandt for sydsjællænderne, og endnu mere i starten af fjerde periode, hvor Adama Darboe satte to tre'ere i træk for hjemmeholdet til en føring på hele 20 point, 80-60.

Her lå opgøret omkring og vippede resten af tiden, der blot blev en test af, om sydsjællænderne ville gå i opløsning eller holde skansen.

Det blev nogenlunde det sidste og et hæderligt nederlag på 16 point. Men stadig langt fra de danske mestre, der fortsætter deres »kampagne« med nu 10 sejre i 10 kampe.

For Team FOG Næstveds vedkommende blev det til det femte nederlag af 12 mulige og dermed stadig kun én sejr over et Pro A-hold, nemlig Randers i mandags.

Har debatten om sexisme taget overhånd?