28. marts 2020
Rob Marberry ramte ikke sit niveau, men hev sig alligevel op i glimt og endte med at blive Team FOG Næstveds topscorer med 17 point. Foto: Jens Wollesen
Rob Marberry ramte ikke sit niveau, men hev sig alligevel op i glimt og endte med at blive Team FOG Næstveds topscorer med 17 point. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En del roderi i pligtsejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En del roderi i pligtsejr
Sport Sjællandske - 04. marts 2020 kl. 22:07
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Team FOG Næstved gjorde, hvad holdet skulle, da sydsjællænderne i grundspillets fjerdesidste kamp tog en pligtsejr på 94-71 hjemme over BK Amager, der er isoleret i bunden af Basketligaens Pro B sammen med Copenhagen Basketball.

Amagerkanerne fightede flot mod overmagten, mens der bestemt også er plads til forbedringer hos Arnel Dedic' tropper, der godt nok var i front konstant, men sjældent fik ret mange begejstrede klapsalver frem hos hjemmepublikum.

Det mentale var nok den sværeste modstander for Team FOG Næstved, da alle forventede en storsejr og fokus var da formentlig også allerede på de kommende tre kampe, der skal afgøre placeringerne i toppen af Pro A-ligaen.

Her kæmper Team FOG Næstved med Svendborg om den attraktive fjerdeplads, og netop de to hold mødes i sydsjællændernes næste hjemmekamp 17. marts. Forinden skal de dog en tur til Randers og spille mod ligaens nummer to.

Kampen mod Amager startede akkurat, som den skulle, og endda med en flot trepoint-scoring af unge Jeppe Madsen, der generelt fik masser af spilletid.

Men sløseri og ukoncentreret spil hærgede hjemmeholdet i de første 10 minutter. Gæsterne fulgte med og endte med kun at være bagud med fem efter første periode.

I anden periode fik værterne sat lidt mere af skabet på plads og gav kun 11 point væk. Men det var stadig noget roderi godt illustreret ved, at Carlos Mateo smed en bold i nakken på holdkammerat Rob Marberry, som undervejs så noget frustreret ud.

Føringen op til pausen var dog øget til 15 point og det lignede en cruise control resten af vejen.

I tredje periode tog Marberry revanche og lavede Team FOG Næstveds første seks point. Jahmal Jones hævede også niveauet, lavede et steal og øgede til 55-34.

Den afstand kom amagerkanerne sig aldrig over, og herfra var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Aleksander Solokovic startede fjerde periode med en tre'er, mens også Evan Fitzner meldte sig ind med et dunk.

Amager spillede dog lige op med værterne i de sidste 10 minutter, hvor Jeppe Madsen scorede sin anden tre'er mod slutningen og til sidst var der minutter til unge Malte Gamborg Larsen.

Ved 94-71 og 10 sekunder tilbage stoppede de to hold med at spille, da der ikke var grund til at give sig yderligere. Kampen var forlængst afgjort og nu kan sydsjællænderne se frem mod en spændende afslutning i grundspillet.