20. juni 2021
Mikkel C. Johansen (th) i aktion i premieren på den svenske V8 Thunder Cars-serie i Ljungbyhed. Foto: Mikkel C
Mikkel C. Johansen (th) i aktion i premieren på den svenske V8 Thunder Cars-serie i Ljungbyhed. Foto: Mikkel C
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En blandet svensk V8-debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En blandet svensk V8-debut
Sport Sjællandske - 07. juni 2021 kl. 06:05
Af John Ringstrøm

Efter mange måneders pause kom Mikkel C. Johansen ud at køre race igen.

Det skete på svenske Ljungbyheds Motorbane, hvor første afdeling af den svenske V8 Thunder Cars blev kørt.

Vestsjællænderen har fået sit team ind i et svensk team, hvor han er teamkammerat med Conny Brorson, og de to kom til at præge løbsweekenden.

- Det er gået godt, men det har været blandet. Jeg har ikke kørt så meget og kun nået to testdage. Vi har kæmpet lidt med at justere bilen, som har nogle gamle dele i sig, siger Johansen.

Han kom alligevel overraskende hurtigt ud i kvalifikationerne, og var hurtigst i begge. Det gav ham pole-position til første race, hvor han holdt føringen et stykke tid. Der var dog kommet olie på banen, så det gav nogle udfordringer.

- Jeg finder ud af nogenlunde, hvor jeg skal køre, og det udnytter jeg lidt, så jeg får lavet et godt hul til to'eren. Men på et tidspunkt kommer jeg 10 centimeter for langt ud i oliesporet, og røg af banen. Jeg kommer tilbage igen som tre'er, men bliver to'er, siger Mikkel C. Johansen.

Andet race bliver ren kaos for feltet og især Johansen. Der er igen oliespild på banen og der er problemer med startlyset. Det giver en ny start, men Mikkel C. holder ved starten, så han ikke rigtig kan se det grønne lys.

- De bruger nogle andre startlys og det er ren kaos. Jeg har svært ved at se det grønne lys, og pludselig er det rødt. De andre har åbenbart set det grønne og kører, så jeg kommer afsted som firer, fortæller slagelseaneren, der forsøger at overhale undervejs.

- Jeg føler, jeg har godt overskud, men på målstregen efter første omgang springer en aksel ud af gearkassen og jeg må parkere bilen. Det er sikkert en af de gamle dele, der er på bilen, mener Mikkel C. Johansen.

Hans teamkammerat Brorson vinder andet race og fører samlet efter første afdeling.

- Den regerende mester vandt første race men måtte også udgå i andet. De kører stærkt de svenskere. Jeg har 21 point og ligger nummer fem samlet, siger Johansen.

Næste afdeling køres om to uger i det nordlige Skellefteå.

- Vi skal i hvert fald have gjort bilen klar til at gennemføre. Og der skal nogle sejre til, men jeg tror på det. Der er mesterskabspotentiale og vi vender stærkt tilbage med optimisme om to uger, konstaterer Mikkel C. Johansen, der for to år siden kørte i den danske pendant til den svenske V8-serie, nemlig Danish Thunder Championship.

- Den lukkede for to år siden. Jeg tog til Sverige for at kigge og de ville gerne have en dansk topkører med i deres serie. Så jeg fik et fornemt tilbud og fik mit eget team med i et team, så vi er under samme tag, konstaterer Slagelse-køreren.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?