22. september 2020
Meget af Dalbys angrebsspil hænger på Søren Larsen, der blev topscorer med syv mål. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Meget af Dalbys angrebsspil hænger på Søren Larsen, der blev topscorer med syv mål. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyster forudsigelse i Dalby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyster forudsigelse i Dalby
Sport Sjællandske - 03. november 2019 kl. 22:08
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Så skal vi have gang i herrerne i 3. division... Undskyld 2. division.

Det var en fortalelse med et gran af dyster forudsigelse, da hal-speakeren bød velkommen til søndagens bundkamp mellem Dalby og Team Sydshavøerne.

Ingen af holdene havde hentet point i sæsonen, da der blev fløjtet op til kampen, og da slutsignalet lød, var det gæsterne fra Lolland, der kunne juble over den første sejr - og den var både stor, sikker og fortjent.

24-31 stod der kortvarigt på måltavlen, indtil dommer Andreas Hjort Frohn som den nok eneste i Dalby-hallen mente, at Sydshavsøernes sidste mål blev scoret efter slutsignalet.

Altså slap Dalby lidt billigere og tabte kun 24-30, men det er også galt nok. Med nederlaget af østsjællænderne nemlig det eneste hold i rækken uden point.

- Vi kommer egentlig meget godt i gang og er med til 12-13, men så laver vi et hav af fejl og formår at tabe slutningen af første halvleg med 2-5, siger Dalbys assistenttræner Per Rasmussen.

- Så sidder folk og er frustrerede i pausen, for vi har spillet godt i 20 minutter og ført det meste af tiden.

Brokkerier blev straffet
Dalby lagde flot ud med en fin fight i forsvaret, et par gode redninger af Nicklas Damø i målet og med en veloplagt Morten Hansen på højre back.

Den tilbagevendte venstre- håndsspiller scorede til både 2-1, 3-3 og 5-4 samt spillede Sebastian Zabell fri på stregen til 6-5, og da værterne udnyttede en overtalsperiode til at bringe sig på 8-5, så det for alvor lovende ud.

Lukas Eichwald Kristensen fra Team Sydhavsøerne røg ud i to minutter efter en batalje med Anders Dalgaard og fik så lige et rødt kort i tilgift, da han kaldte dommeren »en svans«.

Det var dog ikke kun gæsterne, der glemte at lukke følelserne inde. Også hjemmeholdets Frederik Paaske brokkede sig til et to minutters udvisning - endda mens spillet var afbrudt.

Derfor måtte venstrefløjen nøjes med at se til fra bænken, da Sydshavsøernes Magnus Birk Jensen krøllede et løbeskud i mål til 14-18 to sekunder inden pausesignalet.

Forstærkninger oppefra
Magnus Birk Jensen blev sit holds - og kampens - topscorer med ni mål, men gæsterne havde mange andre trusler. For eksempel U19-landsholdsspilleren Lauritz Reinholdt Legér.

Fredag aften scorede han syv gange, da Team Sydhavsøerne slog Odense med netop syv mål i 1. division. Og der var også et par andre førsteholdsspillere med i andetholdstruppen mod Dalby.

- Det er jo dygtige spillere, de har med, og SÅ dygtige folk har vi ikke. Der er flere af vores spillere, der gør det okay, men der er også nogle, der skal steppe op. Så vi ved godt, at det bliver svært, men vi har jo kun dem, vi har, siger Per Rasmussen.

Han havde satset på at 6-0 forsvaret kunne hold stand i bundkampen, men efter den gode start, blev Dalby-defensiven flået fra hinanden af gæsternes temposkift og direkte spil.

En mandsopdækning af Lauritz Reinholdt Legér gav heller ikke det store udbytte, og først da træner Lars Damgaard fordoblede den personlige opvartning til også at omfatte Magnus Birk Jensen, sneg der sig lidt panik ind hos gæsterne.

På to et halvt minut reducerede Dalby til både 21-27, 22-27 og 23-27 og havde chancer til at gøre hullet endnu mindre, men desværre begik østsjællænderne selv lidt for mange fejl i slutfasen.

- Så vi har ikke andre at takke end os selv, konstaterer Per Rasmussen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?