22. september 2021
Christian Sigsgaard (til venstre) kan se tilbage på en god uge i Leschly Cup. Sydsjællænderen vandt nemlig turneringen i både herresingle og herredouble sammen med Simon Friis Søndergaard. Foto: Leschly Cup
Christian Sigsgaard (til venstre) kan se tilbage på en god uge i Leschly Cup. Sydsjællænderen vandt nemlig turneringen i både herresingle og herredouble sammen med Simon Friis Søndergaard. Foto: Leschly Cup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt-sejr til Sigsgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt-sejr til Sigsgaard
Sport Sjællandske - 25. juli 2021 kl. 21:51
Af Claus Rasmussen

Det er sjældent der er verdensranglistepoint på spil i Danmark, men både i uge 30 og 31 sker det.

I denne uge bliver der spillet en 15.000 dollars ITF-turnering i Vejle, og i næste uge er det en tilsvarende turnering på programmet i København.

Christian Sigsgaard fra Næstved er med i dem begge, og han fik en fin optakt.

Lørdag vandt Sigsgaard nemlig både herresingle og herredouble ved den traditionsrige Leschly Cup i Aarhus, og dermed sikrede han sig 22.500 kroner i præmiepenge.

- Det var nogle hårde kampe, og det var fedt. Der blev spillet på højt niveau, og det var godt at få pudset formen af, siger Christian Sigsgaard.

I herresinglefinalen slog han Simon Friis Søndergaard med 6-3, 6-7, 6-1, og efterfølgende slog de sig sammen og besejrede Johannes Ingildsen og Henrik Heise Korsgaard 6-2, 6-2 i doublefinalen.

Alt i alt spillede Christian Sigsgaard fem single- og fire doublekampe i turneringen, og dermed skulle han være godt forberedt til udfordringerne i de kommende ITF-turneringer.

- Jeg har også været i Tyskland og spille holdkampe i fire weekender. Og selv om vi kun spiller i den tredjebedste række, så er det et højt niveau, hvor nogle af holdene har spillere fra top 300 i verden med, siger Christian Sigsgaard, der spiller for Eintracht Frankfurt i den såkaldte Regionalliga.

Klubben er oprykkere, men sluttede den første sæson i rækken på en tredjeplads.

- Jeg blev dernede og trænede mellem holdkampene, og det var godt. Så der har været drøn på denne sommer. Spillet har været lidt op og ned, men jeg har været rimelig god, når det var vigtigt, siger Sigsgaard.

Lige nu ligger sydsjællænderen nummer 1.249 på ATP-ranglisten, og normalt er det ikke godt nok til at komme direkte ind i de internationale turneringer.

I både Vejle og København har Sigsgaard dog sikret sig et wildcard til hovedturneringen, og det glæder han sig over.

- Det er dejligt at slippe for kvalifikationen, for der er mange dygtige spillere med, og man risikere nogle hårde kampe - og der er jo altid en chance for, at man taber, siger han.

Christian Sigsgaard bedste resultat som professionel er en semifinale i Tbilisi Open i Georgien i foråret, og det håber han at gentage - eller forbedre - i Danmark.

- Jeg har aldrig spillet i Vejle før. Jeg tror, det er en af de eneste klubber, jeg aldrig har været i. Så det er lige som at komme til et nyt sted i udlandet. Men nu skal jeg træne lidt mandag, og så skal jeg spille 1. runde tirsdag eller onsdag, siger Christian Sigsgaard, der også forventer at stille op i herredouble sammen med Johannes Inglidsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?