19. oktober 2021
Emilie Straarup bor og studerer i København, og nu har hun besluttet sig til også at spille håndbold i hovedstaden. Dermed er den stærke streg tabt for Næstved Herlufsholm, der også må undvære flere andre profiler i den nye sæson. Foto: Jens Wollesen
Emilie Straarup bor og studerer i København, og nu har hun besluttet sig til også at spille håndbold i hovedstaden. Dermed er den stærke streg tabt for Næstved Herlufsholm, der også må undvære flere andre profiler i den nye sæson. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Divisionshold har sagt farvel til 20 mål pr. kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Divisionshold har sagt farvel til 20 mål pr. kamp
Sport Sjællandske - 24. september 2021 kl. 06:34
Af Claus Rasmussen

Der er ikke ligefrem lagt op til hjemmesejr, når Næstved Herlufsholm får besøg af Rødovre i sæsonpremieren i kvindernes 3. division lørdag eftermiddag. Og i det hele taget er der ikke lagt op til ret mange sejre til sydsjællænderne i den nye sæson.

- Tidligere kiggede vi på toppen af rækken, men i år kigger vi på den nederste tredjedel. Vi bliver bundhold - det kan vi ikke undgå, siger Næstved Herlufsholms træner Thomas Madsen.

Og årsagen er lige til.
Playmakeren Frederikke Brenøe er gravid, den stærke stregspiller Emilie Straarup er skiftet til Københavns Studenteridræt, fløjspilleren Katrine Mortensen fortsætter karrieren i Køge, og hårdtskydende Amalie Kold er stoppet.

- I snit lavede de sådan cirka 20 mål pr. kamp førhen, siger Thomas Madsen.

- Vi har ikke kunnet finde en ny stor stjerne, så de manglende 20 mål skal fordeles ud på resten. Så det er kollektivet, der skal bære os igennem, siger han.

Heldigvis kan træneren da også notere en smule tilgang i forhold til sidste sæson.

Den unge keeper Marie Peetz er rykket op fra klubbens egen ungdomsafdeling, mens søstrene Cecilie og Camilla Langvad er kommet til fra Sydsjællands HK.

Derudover råder Thomas Madsen stadig over et par erfarne folk i assistenttræner Betina Tue Rasmussen og keeper Luna Froholdt.

- Så jeg satser på, at erfaring kombineret med nogle unge spillere, som tager næste skridt, vil være en god kombination. Men vi går en spændende sæson i møde. Der er meget nyt, og vi har jo mere eller mindre holdt halvandet års pause på grund af coronaen. Så vi skal starte forfra. Det er år ét, siger Thomas Madsen, der godt ved, hvor kræfterne skal lægges.

- Vi skal være gode til at dække op. Vi er svækket offensivt, men ikke så meget defensivt. Og så skal vi fokusere på os selv og være gode sammen. Det handler om holdet og fællesskabet, siger han.

Træneren er sikker på, at det nye hold vil blive bedre og bedre gennem sæsonen, men han vil ikke være overrasket, hvis der står nul point på kontoen efter tre-fire kampe. Og især premieren mod Rødovre i Arena Næstved bliver svær. I sidste sæson lagde de ud med fem klare sejre, inden sæsonen blev suspenderet.

- Jeg formoder, at Rødovre stadig er favorit til at rykke op. Så det bliver en spændende start..., siger Thomas Madsen.

Rejser du til udlandet i år?