23. oktober 2020
Alexander Schmitt er atter klar til at løbe solen sort for Næstved, når man møder Viborg. Foto: Jens Wollesen
Alexander Schmitt er atter klar til at løbe solen sort for Næstved, når man møder Viborg. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det handler kun om klubben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det handler kun om klubben
Sport Sjællandske - 29. juni 2020 kl. 23:46
Af Simon Ydesen

Næstved manglede hans energi i lørdagens udekamp mod Skive, men Alexander Schmitt var ikke at se noget sted på banen, fordi han var sat i skammekrogen efter for mange gule kort.

Nu er det tyske arbejdsraseri tilbage, og det kan blive en afgørende brik i kampen mod Viborg. Schmitt har nemlig noget på hjertet. Det er på ganske kort tid blevet grønt, og det håber han også, at fansene vil se i tirsdagens hjemmekamp.

- Vi skal ud at arbejde stenhårdt. Vi har stadig en mulighed for at overleve i rækken, og det er alt, jeg har fokus på lige nu. For mig handler det kun om at give alt for klubben i vores forsøg på at blive i 1. division, siger Alexander Schmitt, der har vist som en forstærkning af Næstved-holdet, siden han kom til klubben i januars transfervindue fra Rot-Weiss Erfurt.

Han blev hentet til Næstved efter ønske fra den nu tidligere Næstved-træner Maximilian Dentz, der tidligere havde arbejdet sammen med Schmitt i Germania Halberstadt. Nu er Dentz fortid i Næstved. Det er Schmitt så langt fra, men den stærke midtbanespiller har ikke noget problem med, at manden der hentede ham til Næstved ikke længere er i klubben.

- Man kunne godt tro, at det ville påvirke humøret blandt de tyske spillere i truppen, at vi har fået ny træner. Det er slet ikke tilfældet. Sådan er fodbold, og det handler kun om klubben. Det spiller ingen rolle, hvem der er træner. Det handler kun om at prøve at redde klubben fra nedrykning, siger Alexander Schmitt.

Indtil videre har Alexander Schmitt gået ganske uimponeret til værks, og det er der måske en god forklaring på.

- For mig spiller det ingen rolle, om det Køge, Vejle eller Viborg vi møder. Jeg har snakket med de andre spillere på holdet, som kender rækken bedre, og de siger alle, at Vejle og Viborg er de to bedste hold i rækken. Jeg kender bare ikke de her modstandere ret godt, så for mig spiller det ingen rolle, om det er et tophold eller et bundhold, vi møder. For mig handler det kun om at gå ud at give alt, hvad jeg har til holdet i hver eneste kamp, forklarer Alexander Schmitt.

Skulle det ende med en degradering til 2. division vil der utvivlsomt ske ændringer i Næstved-truppen, men hvis klubben vil beholde Alexander Schmitt er tyskeren klar til at blive.

- Det er op til klubben. Jeg er glad for at være her, og så må vi se, men det er en situation, som jeg ikke tænker over lige nu. Nu handler det kun om at kæmpe for at blive oppe i resten af sæsonen, og så må vi se, hvad det ender med, siger Alexander Schmitt.

Så er spørgsmålet blot, om Alexander Schmitt kan være medvirkende til at hente den pårævede sejr mod Viborg, der på et eller andet plan står i en situation, der kan virke ligeså svær som Næstved med tanke på midtjydernes ambitionsniveau.

Ligesom Næstved har Viborg nemlig også otte point op til den ønskede placering. I Viborgs tilfælde er det bare otte point op til Vejle på førstepladsen, mens det for Næstveds vedkommende er otte point op til Nykøbing og HB Køge over nedrykningsstregen. Mens Næstved med Alexander Schmitts retur fra karantæne er fri for at have spillere ude på den konto, har Viborg Christian Sørensen i karantæne til kampen i Næstved.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?