12. juni 2021
Arnel Dedic (i jakkesæt) var udset til at vinde titler og udvikle spillere til Team FOG Næstved, da han blev hyret i sommeren 2019. Men de sportslige resultater udeblev, og nu vil begge parter gerne prøve noget andet. Foto: Jens Wollesen
Arnel Dedic (i jakkesæt) var udset til at vinde titler og udvikle spillere til Team FOG Næstved, da han blev hyret i sommeren 2019. Men de sportslige resultater udeblev, og nu vil begge parter gerne prøve noget andet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dedic er fortid i Team FOG Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dedic er fortid i Team FOG Næstved
Sport Sjællandske - 06. maj 2021 kl. 07:00
Af John Ringstrøm

Det blev til to år i Team FOG Næstveds trænersæde for den karismatiske kroat Arnel Dedic, men nu er det slut.

Kroaten og den sydsjællandske basketligaklub er blevet enige om at stoppe samarbejdet, der ikke helt gav den ønskede effekt, parterne havde håbet på.

- Det handler vel altid om resultater, og vi havde nok alle sammen håbet på lidt større, sportslige resultater. Dem har vi ikke haft. Og blandt andet derfor vil vi begge gerne prøve noget andet, lyder det fra Team FOG Næstveds direktør Andreas Larsen.

Arnel Dedic kom til Næstved, som netop havde fyret amerikanske Chris Gillet, i sommeren 2019. Håbet var naturligvis, at Dedic kunne gentage nogle af sine mange triumfer fra tiden i Horsens IC, hvor det blandt andet blev til to danske mesterskaber og to pokaltitler. Dog også en pokalsølv efter nederlaget til netop Team FOG Næstved i 2017.

Men kroaten og Næstved-holdet kom ikke i nærheden af medaljer i deres to sæsoner sammen.

Arnel Dedic og Team FOG Næstved havde egentlig aftalt en option på et år mere, men det bliver ikke nødvendigt.

- Vi har gensidigt evalueret på et tredje år sammen, men begge parter vil prøve noget nyt. Rent professionelt og menneskeligt har jeg kun positivt at sige om Arnel, og vi skilles udramatisk og er slet ikke uvenner på nogen måde, konstaterer Andreas Larsen, der nu skal ud og se sig om efter en ny træner, der kan tage Team FOG Næstved til nye højder.

- Vi er heldigvis tidligt ude, vi er kun i maj, og vi skal nok finde den profil, vi gerne vil have ud fra en plan om, hvordan vi vil spille, hvilke spillere vi har til rådighed, og hvilke ambitioner vi har, siger Næstved-direktøren.

Den nye træner skal også være med til at udvælge spillermateriale, men for nuværende har sydsjællænderne allerede kontrakt med Frederik H. Nielsen og Jeppe Madsen. Alle udlændinge er draget hjem.

- Vi vil gerne beholde nogle af de unge, danske talenter, siger Andreas Larsen, der endnu ikke kan sige, om anfører Philip Hertz fortsætter.

- Vi snakker sammen, men nu må vi se, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Arnel Dedic.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM