24. oktober 2021
Christian Sigsgaard i aktion mod Thailand på indendørs hardcourt i Kolding. Næste opgave for Davis Cup-holdet bliver udendørs i Marokko og formentlig på grus. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund
Christian Sigsgaard i aktion mod Thailand på indendørs hardcourt i Kolding. Næste opgave for Davis Cup-holdet bliver udendørs i Marokko og formentlig på grus. Foto: Morten Olsen/Dansk Tennis Forbund
Foto: Morten Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark skal spille om oprykning i Marokko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark skal spille om oprykning i Marokko
Sport Sjællandske - 22. september 2021 kl. 19:18

Selv om det danske Davis Cup-hold slog Thailand med 4-1 i Kolding i den forgangne weekend, var det ikke nok til oprykning.

I kraft af bedre verdensranglisteplaceringer snuppede Barbados, Litauen, Mexico. Polen, Slovenien, Sydafrika, Schweiz og Tyrkiet nemlig otte af de ti ledige pladser i World Group I.

De sidste to pladser går til vinderne af to playoff-kampe i slutningen af november.

Her skal de danske tennisherrer møde Marokko på udebane enten 26.-27. november eller 27.-28. november.

Det andet opgør står mellem Tunesien og Zimbabwe.

- Det var enten Marokko eller Zimbabwe, så det er fint nok. Jeg tror kampen skal spilles på grus, for det plejer Marokko altid i Davis Cup, siger landsholdsspilleren Christian Sigsgaard fra Næstved.

- Det er jo ikke lige grussæson på det tidspunkt, så vi tager nok derned lidt før. Det er da lidt underligt at skulle omstille sig til grus i november, men det er ikke sådan, at det ødelægger sæsonen. Der er jo ikke ret meget tilbage på det tidspunkt, for jeg har kun nogle svenske holdkampe i december, siger han.

Danmark vandt 4-1 på hjemmebane i det seneste møde med Marokko i 2017, og Christian Sigsgaard håber på en gentagelse af sejren.

- Det er altid fedt at spille Davis Cup, og lige nu er det ekstra specielt. Vi har et godt hold, så vi har en god chance for at rykke op og komme til at møde nogle af de bedre hold, siger sydsjællænderen.

Christian Sigsgaard bragte Danmark foran 1-0 mod Thailand efter en solid indsats.

Men det var ikke kun sejren op 6-3, 6-2 over Wishaya Trongcharoenchainkul, der gjorde opholdet i Kolding til en succes for Sigsgaard og holdkammeraterne.

- Hele ugen var god. Vi havde jo mulighed for at træne sammen, og det er ikke så tit, men har fire-fem dage i træk med god træning og så kan slutte af med at spille kamp i en fed kulisse, siger Christian Sigsgaard.

Inden Davis Cup-kampen mod Thailand spillede Christian Sigsgaard sig frem til semifinalen i en turnering i Tunesien, og det resultat betyder, at han for første gang er inde i top 1.000 på verdensranglisten. Som nummer 971.

- Det er gået meget godt på det sidste. Jeg har fået point i næsten alle de turneringer, jeg har spillet. Så der er kommet styr på det, jeg har spillet godt og fulgte op på det i Davis Cup-kampen, siger Christian Sigsgaard, der håber at kunne tage springet ind blandt de 400-500 bedste i løbet af et par år.

Det næste skridt kan han tage allerede i den kommende uge, hvor han er med i en 25.000 dollar-turnering i Sverige, og derefter går turen videre til to turneringer i Doha,

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?