27. juli 2021
Nu er han tilbage i Team FOG Næstved, hvor Miki Novovic håber, at holdet kan gøre det så godt, at man slutter sæsonen af med en medalje eller et trofæ. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Nu er han tilbage i Team FOG Næstved, hvor Miki Novovic håber, at holdet kan gøre det så godt, at man slutter sæsonen af med en medalje eller et trofæ. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark føles somt et trygt sted under Covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Danmark føles somt et trygt sted under Covid-19
Opdateret 28. oktober 2020 kl. 22:16
Sport Sjællandske - 28. oktober 2020 kl. 21:45
Af Simon Ydesen

Forårets coronanedlukning af ikke bare Danmark, men stort set hele Europa, satte mange ting i perspektiv for mange mennesker, og for basketballspilleren Miki Novovic, der tjener sin løn i Team FOG Næstved, fik han et indblik i, hvordan Danmark fungerer i forhold til mange af de andre lande, som han tidligere har spillet i.

Da det europæiske luftrum stort set var tømt for fly, var det umuligt for Miki Novovic at komme hjem til familien i Montenegro. Det betød, at han måtte blive en lille måneds tid ekstra i Danmark, efter sæsonen var blevet afblæst.

- Det var længe at skulle gå rundt i Næstved uden at have det helt store at foretage sig. Jeg blev dog mødt af en kæmpe hjælpsomhed. Klubben forsøgte at hjælpe mig, og der var også fans og mennesker, jeg slet ikke kendte, som spurgte til mig på sociale medier, om der var noget, de kunne hjælpe med. Det var en meget positiv oplevelse at blive mødt af så meget hjælpsomhed, siger Miki Novovic.

Da han endelig kom med et fly, der havde retning mod Montenegro, havde han god plads til de lange stænger.

- Jeg tror, vi var fire passagerer med i det fly, så det var i sig selv en underlig oplevelse. Jeg kan huske, at det var svært at finde en flyforbindelse til Montenegro, fordi landet stort set var lukket ned, så det var skønt at få mulighed for at flyve hjem, husker Miki Novovic.

Mens coronaperioden i Danmark havde budt på mange telefonsamtaler med familien hjemme i Montenegro, så kom den første tid tilbage i hjemlandet til at byde på samvær med familien, som Miki Novovic sjældent har oplevet.

- Da jeg kom til Montenegro, skulle jeg i tre ugers hjemmekarantæne, fordi Montenegro på det tidspunkt havde stort set nul coronatilfælde. Det gav lige tre uger mere, hvor jeg følte mig lidt fanget, men heldigvis havde jeg min familie sammen med mig, og vi fik arrangeret nogle hjemmetræningsfaciliteter, så det var sådan set bare skønt at være sammen på den måde, siger Miki Novovic.

I dag er Montenegro ramt af Covid-19 som alle andre lande i Europa. Det er skyldes dog ikke montenegrinernes manglende disciplin, for den er nemlig blevet skærpet under coronaens indtog. Faktisk lader Miki Novovic det forstå, at Montenegros befolkning har udvist stor agtpågivenhed overfor de regler, der er blevet udstukket for at mindske spredningen af den meget omtalte virus. Problemet har været et helt andet i forhold til spredningen af Covid-19 i det lille land på Balkan.

- Montenegro er meget afhængig af turisme, så vi blev ganske enkelt nødt til at lukke op for udenlandske turister i sommerperioden, og de bragte corona med sig, så Montenegro også er ramt i dag, siger Miki Novovic.

Nu er han tilbage i Danmark - nærmere bestemt Næstved - og her nyder han at være, selvom Covid-19 nu igen er begyndt at indskrænke mulighederne for at være social.

- Jeg kunne ikke forestille mig et meget bedre sted at være end i Danmark, hvis jeg skal være i et andet land end mit hjemland. Jeg er virkelig glad for at være her i Danmark, fordi det føles trygt, og danskerne er meget disciplinerede i sådan en situation, så for mig som udlænding er det meget trygt at være her i landet, siger Miki Novovic.

- Jeg har også spillet i Spanien, hvor mentaliteten er lidt som i Montenegro, og der er slet ikke den samme selvdisciplin og tanke for sine omgivelser, som jeg oplever her i Danmark. Jeg tror ikke, man kunne have de her frie rammer i Spanien, som man har i Danmark, siger Miki Novovic.

Efter planen skulle han torsdag aften have spillet kamp for Team FOG Næstved mod Randers Cimbria, men den er blevet udsat på grund af et coronatilfælde hos en spiller fra Bakken Bears, som Team FOG Næstved mødte lørdag.

Derfor er alle Team FOG Næstved-spillere blevet testet for corona, og nu afventer man svar. Den nuværende situation får ikke Miki Novovic til at frygte for at være smittet.

- Det er ikke noget, jeg tænker over, når vi træner eller spiller kamp. Her tænker vi jo alle sammen på at vinde, men det er mere, når jeg er alene, at den tanke kan ramme mig, men det er ikke noget, jeg går og er bange for, siger Miki Novovic.

Den 208 centimeter høje centerspiller har indtil videre kontrakt med Team FOG Næstved sæsonen ud, men en forlængelse af opholdet i Danmark er Miki Novovic ikke afvisende overfor.

- Jeg har været i Danmark et års tid nu, og jeg kan virkelig godt lide den mentalitet, der er her. Der er styr på tingene her i landet, og der er en afslappet livsstil, som gør det til et skønt sted at være, siger Miki Novovic.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?