23. september 2021
Emil Kot (til venstre) blev dansk senior-mester for anden gang, da han slog Kaven Azizi i finalen i letsværvægt. Foto: Danmarks Bokse Union
Emil Kot (til venstre) blev dansk senior-mester for anden gang, da han slog Kaven Azizi i finalen i letsværvægt. Foto: Danmarks Bokse Union
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DM-titel til Korsør-bokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DM-titel til Korsør-bokser
Sport Sjællandske - 16. november 2020 kl. 09:52

I 2017 blev Emil Kot fra Korsør Amatør Bokseklub dansk mester for seniorer for første gang, og søndag sikrede han sig den anden titel i samlingen.

I finalen i Nørresundby slog vestsjællænderen Kaven Azizi fra BK Wedala på point efter en hård fight.

- I semifinalen vandt jeg på knockout efter et minuts tid (over Lau Olsen fra Hornslet, red.), og jeg troede, at jeg kunne gøre det samme i dag. Jeg havde ham også til tælling i 1. runde, men så satsede jeg lidt for meget på hårde stød for at stoppe ham, siger Emil Kot.

Kaven Azizi kæmpede sig ud af problemerne, men i 3. runde fik Emil Kot sat tingene på plads.

- Jeg tror, jeg tabte 2. runde, men han brugte mange kræfter, og i 3. runde fik jeg vist, at det var mig, der var stærkest, siger Korsør-bokseren, der altså nu kan kalde sig dansk mester i letsværvægt.

Tidligere stillede Emil Kot op i mellemvægt - fra 69-75 kilo - men i sin nye vægtklasse må han veje op til 81 kilo.

- Jeg ligger normalt omkring 79 kilo, så jeg skal ikke bøvle med at smide vægt. Så jeg føler mig bedre tilpas i letsværvægt, siger Emil Kot.

- Folk deroppe er også lidt langsommere, så jeg føler, det giver mig en fordel. Og så har jeg endnu ikke mødt en letsværvægter, der var fysisk stærkere end mig, siger han.

Forhåndsfavoritten til DM-guldet, Amra Allman, var desværre ikke med ved stævnet i det nordjyske, og det ærgrer den nye mester.

- Jeg ville gerne have mødt ham, hvis det havde været muligt. Men han blev knockoutet i en kamp for nogle uger siden og har karantæne, siger Emil Kot.

Som forberedelse til DM har han sparret med den professionelle supermellemvægter Oliver Zaren hos Mikkel Kessler, og det lader til at have givet bonus.

- Det har været rigtig godt, for jeg har jo ikke haft nogen kampe længe. Jeg tror ikke, jeg har bokset siden januar eller februar. Ved de sjællandske mesterskaber vandt jeg jo uden kamp, siger Emil Kot.

Synes du, at kommunen er der for dig?