21. september 2021
Mads Christophersen på snart 24 år fik en sms fra Viktor Axelsen, da han var landet i Tokyo med en tak for de mange træningstimer sammen i Brøndby. Foto: Mie Neel
Mads Christophersen på snart 24 år fik en sms fra Viktor Axelsen, da han var landet i Tokyo med en tak for de mange træningstimer sammen i Brøndby. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Christophersen har en vis andel i Axelsens guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Christophersen har en vis andel i Axelsens guld
Opdateret 02. august 2021 kl. 19:41
Sport Sjællandske - 02. august 2021 kl. 19:15
Af John Ringstrøm

Da Viktor Axelsen vandt sidste bold i mandagens OL-finale mod Chen Long og skaffede Danmarks første, olympiske herresingleguld siden Poul-Erik Høyer i Atlanta, 1996, sad der en 23-årig gut fra Dianalund og fik en kæmpe klump i halsen.

Mads Christophersen, der til daglig spiller for Gentofte men har fået sin badmintonopdragelse i Dianalund Badminton og Team Skælskør, kender nemlig 27-årige Axelsen bedre end de fleste.

- Det er lidt specielt for mit vedkommende at se Viktor vinde guld. Jeg har trænet med ham på elitecentret i Brøndby hver dag i de fire uger op til, de skulle afsted til Tokyo. Så jeg føler, jeg har en lille andel i guldet, lyder det fra Christophersen med en anelse grådkvalt stemme.

- Ja, man bliver jo lidt rørt. Det er jeg stadig, siger vestsjællænderen med et grin.

Landsholdstræningen i Brøndby har givet både Christophersen og Axelsen et kæmpe løft på hver sin måde. Christophersen er på vej frem i sin udvikling, mens den store fynbo til gengæld er planetens bedste spiller lige nu.

- Han spiller så godt. Hans lige smash »round-a-head« har jeg ikke set magen før. De lå perfekt i Long's forhånd. Men jeg føler, at det har givet os alle et boost, at der har været så meget kvalitet på træningen i Brøndby. Jeg er normalt ikke på elitecentret til hver dag, men Kenneth Jonassen (landstræner, red.) har sagt, at jeg er velkommen til at fortsætte med at træne med. Jeg håber, at det for mig og mine medspillere også giver et boost og endnu mere sult, når vi ser Viktor vinde. Jeg håber på lidt mere fokus på badminton og måske hjælp og støtte nu, siger Mads Christophersen.

Satser på Top 50
Det er ikke kun på træningssamlingerne, at den unge vestsjællænder møder den olympiske guldvinder. Også i de danske holdkampe, hvor Axelsen stiller op for mestrene fra Skovshoved.

- Vi har mødtes i en holdkamp, hvor jeg faktisk gjorde det fint mod ham. Jeg tror, jeg fik 11 og 14 point, men det var også lige inden, han skulle opereres, så han var måske ikke helt på toppen. Til gengæld mødtes vi til DM - jeg tror det var i 2019 - hvor han udklasserede alle. Der fik jeg kun syv og otte point, fortæller Mads Christophersen, der naturligvis selv håber at ramme Viktor Axelsens niveau en dag.

- Jeg tager det stille og roligt, men jeg satser på at ramme top 50 i verden inden næste sommer. Jeg er p.t. nummer 71, og har egentlig gjort det ret godt, siger Dianalund-drengen, der i marts var i herresinglefinalen i Super 100-turneringen i franske Orleans Masters, hvor han tabte til Toma Jr. Popo.

I øvrigt i en turnering, hvor hans lillesøster Line Christophersen også blev nummer to i damesingle.

Følelsesmæssigt var Viktor Axelsen tudefærdig af glæde efter OL-sejren. Det samme var i øvrigt DRs studievært Tina Müller og formentlig mange andre danskere, der fulgte med.

Men jublen ville Mads Christophersen vente med, til sejren næsten var helt sikker.

- Jeg ved selv, hvordan det er, når man er lige ved at vinde og lave noget stort. Man vil gerne slippe det hele løs, men der kan stadig ske så meget i en kamp. Selv da Viktor var foran 17-10 i andet sæt, var den der stadig ikke. Han skulle blive ved, for tre point den anden vej kan hurtigt vende en kamp. Men ved 20-12 var jeg sikker. Der sad hjertet helt oppe i halsen, siger Gentofte-spilleren med et smil.

- Jeg er sikker på, at Viktor bare tænkte på at blive ved med at spille og holde fokus. Det kunne man se på ham, for giver man en lille smule til Chen Long, kan det gå galt. Men Viktor er suveræn. Det var fantastisk, konstaterer Christophersen.

Synes du, at kommunen er der for dig?