2. juli 2020
Thomas Rune og hans Herlufsholm-kvinder fortsætter samarbejdet i to år. I denne sæson startede det skidt, men i sidste spillerunde på lørdag har de en spinkel mulighed for at rykke op. Foto: Simon Ydesen
Thomas Rune og hans Herlufsholm-kvinder fortsætter samarbejdet i to år. I denne sæson startede det skidt, men i sidste spillerunde på lørdag har de en spinkel mulighed for at rykke op. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cheftræner vil se mere udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cheftræner vil se mere udvikling
Sport Sjællandske - 12. november 2019 kl. 06:18
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvikling er nøgleordet for fodboldtræneren Thomas Rune.

Det er den helt store indikator for samarbejdet mellem Herlufsholms kvindeafdeling og cheftræneren. Og det er udviklingen af hele afdelingen, han har lagt vægt på, da han besluttede sig for at fortsætte i klubben to år mere.

- Jeg har lige haft trukket den lidt, da jeg ville se, hvilke visioner den nye bestyrelse havde for klubben. Valget af bestyrelsen er jeg tryg ved, for der er visioner om det, jeg skal have med at gøre, siger Thomas Rune.

Som cheftræner for klubbens bedste kvindehold vil en oprykning til kvalifikationsrækken naturligvis være stort for ham og spillerne, men han har også et »længere lys« på, hvis ikke det lykkes i denne omgang.

- Vi vil selvfølgelig gerne prøve at rykke op på et tidspunkt, men vi skal have ungdomsafdelingen op at køre. Der skal struktur på, for det har der ikke været så meget af. Vi har et rigtig godt U16-hold, som ligger nummer ét i Danmarks bedste række (Øst, red.) endda foran store klubber som Brøndby og FC Nordsjælland, så vi har talentet. Men det er nu, vi skal tage os virkelig godt af dem. Vi skal have styr på årgangene fra U16 og fremefter, erkender cheftræneren, der ved, at de årgange hurtigt kan tabes på gulvet.

- Hvis ikke der bliver gjort noget. Og det er de sidste 10 procent, der er svære. Vi skal have udviklet spillere til den øverste hylde, men vi behøver ikke at opfinde den dybe tallerken, mener Thomas Rune, der alligevel ved, at det kræver hårdt arbejde.

- Der er lang vej til, hvad der eksempelvis bliver gjort for drenge. Det ved jeg fra min egen tid i drengefodbold, siger træneren.

Han foreslår blandt andet, at der sættes ind på trænersiden i klubben.

- Der skal uddannes trænere, så jeg blandt andet også har lidt at sparre med. Det koster selvfølgelig nogle penge, men det er vigtigt. Her kigger jeg ikke så meget på førsteholdet, men talentudviklingen, konstaterer Rune.

I fire halvsæsoner har træneren ved hver sæsonafslutning kørt holdet frem til topplaceringer i 1. division, hvor placeringen nærmest hver gang først er blevet afgjort i sidste spillerunde.

Det er lykkedes at blive vinder af 1. division og det er lykkedes at blive nummer to, men det er endnu ikke lykkedes at komme nærmere det »forjættede« land, som i første omgang er kvalifikation til Kvindeligaen og dernæst selve landets bedste række.

Muligheden for at rykke op er der stadig i denne sæson, men den er spinkel. Herlufsholm skal helst vinde stort i den sidste kamp på lørdag ude mod HB Køge, mens Næsby og Sundby helst skal spille uafgjort. Alternativt en lille sejr til Sundby, hvor herlufsholmerne så bare skal vinde med plus tre mål mere.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?