18. januar 2021
- Jeg vil gerne vinde, og jeg er en rigtig dårlig taber. Men jeg har det også sådan, at jo mere vi taber, jo mere lærer vi, siger VK Vestsjællands 17-årige landsholdsspiller Kalle Madsen (til højre). Mod Hvidovre blev han topscorer foran Ashley Hakizimfura (til venstre). Foto: Claus Rasmussen
- Jeg vil gerne vinde, og jeg er en rigtig dårlig taber. Men jeg har det også sådan, at jo mere vi taber, jo mere lærer vi, siger VK Vestsjællands 17-årige landsholdsspiller Kalle Madsen (til højre). Mod Hvidovre blev han topscorer foran Ashley Hakizimfura (til venstre). Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Både genialiteter og »hjerneblødninger«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både genialiteter og »hjerneblødninger«
Sport Sjællandske - 01. december 2019 kl. 21:28

To gange havde VK Vestsjælland chancen for at vinde tredje sæt og forlænge søndagens udekamp i Volleyligaen mod Hvidovre, men sidste års sølvvindere overlevede begge sætbolde, og så måtte gæsterne til sidst tage hjem med et nederlag på 3-0.

- Jeg havde én, hvor jeg bare skulle slå bolden ned, men så slog jeg den i nettet. Det er super ærgerligt. Vi vandt over dem i starten af sæsonen, så jeg havde da håbet på, at vi kunne spille lige op med dem, siger VK Vestsjællands landsholdsspiller Kalle Madsen.

Det kunne VKV'erne sådan set også, hvis man kigger på cifrene i de enkelte sæt. 26-24, 25-15, 27-25.

- Vi får en dårlig start på andet sæt, men får egentlig kæmpet os godt tilbage. Og så falder det sammen igen, siger Kalle Madsen.

Egentlig var den manglende stabilitet et godt billedet på kampen som helhed. Det var nemlig svært at gætte om det næste point ville byde på genialiteter eller noget knapt så klogt.

- Vi spillede ikke overvældende godt i hverken første eller tredje sæt, men der var nogle bolde, hvor det hele gik op i en højere enhed, og det var super fedt. Men så fik vi en såkaldt hjerneblødning lige efter, siger 17-årige Kalle Madsen.

- Vores topniveau er højt, men bundniveauet skal hæves. Det hænger nok sammen med, at vi er så ungt et hold. På et tidspunkt var Kim Buchwald og Rolf Meegdes de eneste over 20 år på banen, siger han.

Ikke nok med at VK Vestsjælland har mange unge spillere. Holdet må også klare sig uden flere bærende kræfter i øjeblikket.

Joachim Hesselholt er ude med en skade, Jacob Bech sad over med en mindre hjernerystelse efter at have fået en bold i hovedet, og Daniel Gordon er kun langsomt på vej tilbage efter sin langvarige knæskade.

Desuden blev Samuel Kloke knæskadet under opvarmningen til en kamp for nylig, men det er dog ikke værre end, at den sædvanlige kantangriber kunne give et par hænder med som hæver mod Hvidovre.

- Lige når man har tabt, så tænker man kun på alt det dårlige, vi har lavet. Men det var også mange gode ting, og når man tænker på situationen, gjorde vi det jo egentlig meget godt, siger Kalle Madsen, der selv døjer med ondt i halsen og heller ikke var helt på toppen.

Alligevel blev han topscorer med 14 point for vestsjællænderne, mens Ashley Hakizimfura fulgte efter med 11 point.

- Ashley spiller en virkelig god kamp og tager mange gode og fornuftige beslutninger, og det er dejligt at se, at den proces, vi er inde i, giver pote, siger Kalle Madsen.

Proces eller ej, så gælder det for VKV'erne om at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt til slutspillet.

Inden opgøret lå Hvidovre nummer seks i ligaen med fire sejre ud af ti mulige, mens VK Vestsjælland på syvendepladsen havde vundet tre gange.

Med en sejr kunne VKV'erne altså have lukket hullet op til Hvidovre, men men syv kampe tilbage, bliver det nu vanskeligere at forbedre placeringen og skaffe sig en lettere kvartfinale.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?