5. december 2020
Som amatør blev John Axelsen nummer fem i Made in Denmark Challenge i 2019, men weekendens niendeplads i Andalucía Challenge de Cádiz er hans bedste resultat på Challenge Touren som professionel. Foto: Claus Rasmussen
Som amatør blev John Axelsen nummer fem i Made in Denmark Challenge i 2019, men weekendens niendeplads i Andalucía Challenge de Cádiz er hans bedste resultat på Challenge Touren som professionel. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Axelsen i top 10 på Challenge Touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Axelsen i top 10 på Challenge Touren
Sport Sjællandske - 15. november 2020 kl. 16:19
Af Claus Rasmussen

Der er cirka 13 millioner danske kroner til vinderen af Masters-turneringen på Augusta National i USA søndag aften.

I forhold til det mangler der stadig et par nuller på præmiechecken, før det bliver rigtig sjovt for John Axelsen fra Sorø Golfklub. Lørdag sikrede han sig dog karrieren hidtil største indtjening som professionel.

Den 21-årige spiller fra Tølløse blev delt nummer ni i Andalucía Challenge de Cádiz, og det blev belønnet med cirka 35.000 kroner.

Dermed fordoblede John Axelsen indtjeningen fra sæsonens hidtidige tre turneringer på Challenge Touren, hvor det er blevet til placeringer som nummer 30, 35 og 36.

Sådan kunne det også snildt være gået i Iberostar Real Club de Golf, for med kun otte huller igen var John Axelsen samlet ét slag over par.

Den score ville have indbragt Sorø-spilleren en 36.-plads, men med fem birdies på de sidste otte huller avancerede han voldsomt og sluttede altså fire slag under par.

- Spillet var solidt i dag, men det har det egentlig været hele ugen. Jeg fik det bare sat bedre samme i dag, siger John Axelsen.

- Der var færre småfejl, og chancerne blev udnyttet. Alt i alt en fin turnering som bunder i et kæmpe arbejde lagt måneden inden.

I sin første sæson som professionel har John Axelsen mest spillet på Nordic Golf League - hvor han vandt en pro/am på Great Northern i september - men han har altså også været inviteret til en lille håndfuld turneringer på Challenge Touren. Næste år håber Axelsen på endnu flere invitationer - selv om resultatet i Spanien i sig selv ikke har den store betydning.

- Det betyder desværre ikke så meget for nye muligheder, men det giver selvfølgelig noget selvtillid, siger John Axelsen, der nu kan bruge resten af året på at træne og restituere.

- Det var sidste turnering i år. Den næste bliver i starten af det nye år, men jeg ved dog ikke hvornår, siger John Axelsen.

Pep Angles fra Spanien vandt Andalucía Challenge de Cádiz i -14, mens landsmanden Aldredo Garcia-Heredia og englænderen Matthew Baldwin delte andenpladsen i -13.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?