21. januar 2021
Finn M. Jensen (th.) bydes velkommen til Vordingborg IF af klubbens herresenior-ansvarlige John »Bøf« Petersen. Foto: VIF
Finn M. Jensen (th.) bydes velkommen til Vordingborg IF af klubbens herresenior-ansvarlige John »Bøf« Petersen. Foto: VIF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Assistent med stor erfaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assistent med stor erfaring
Sport Sjællandske - 04. januar 2021 kl. 06:06
Af John Ringstrøm

Når Vordingborg IF - forhåbentlig - skal ud i foråret og spille om at blive i danmarksserien, bliver det med en ny assistenttræner ved cheftræner Jan Fabers side.

Den sydsjællandske klub har hentet den bunderfarne Finn M. Jensen til og med ham er »vifferne« sikre på at få en mand, der kender mere til fodbold end de fleste.

Den 68-årige sjællænder startede som spiller i Roskilde KFUM, men har spillet cirka 450 divisionskampe for først Holbæk og derefter Herfølge. Trænerkarrieren indledte han i Ringsted og den har siden bragt ham til Herfølge og sågar Qatar, men også Slagelse B&I som han var tæt på at føre op i 3. division i 1997. Det glippede dog i afgørende oprykningskampe.

Finn M. Jensen har også haft serieklubberne Ejby, AIK65 Strøby (hvor han bor) og Vindinge. Senest har han været cheftræner i Gørslev, og her har han blandt andet fulgtes med Faber og co. gennem både serie 1 og sjællandsserien, indtil han blev fyret i foråret 2020.

- Jeg skulle egentlig have været til USA og se noget collegefodbold på et studiebesøg. Det er et af de få lande, jeg ikke har set fodbold i, og det skulle gå stærkt derovre. Men på grund af corona-situationen blev det ikke til noget. Så har jeg lavet noget freelance i lavere serierækker, men jeg ville gerne have noget igen på et vist niveau, siger Finn M. Jensen.

Den erfarne træner var derfor ikke sen til at sige nej, da chancen i Vordingborg bød sig.

- Vordingborg har et fantastisk angrebshold og der er fine forhold i byen. Jeg havde også tilbud i Københavns-området, men fra hvor jeg bor, er der lige så langt til Vordingborg. Og Jan Faber kender jeg som en supertræner, og kvaliteten på holdet er god, konstaterer Jensen, der glæder sig til at komme i gang.

- Jeg skal primært hjælpe til omkring træningen. Den er svær at stå med alene, så jeg skal hjælpe Jan med at optimere, siger Finn M. Jensen, der har lagt mærke til, at Vordingborg gør det rigtig godt i den første times tid i kampene.

- Kan vi få den sidste halve times tid til at fungere også, vil det være rigtig godt, mener han.

Den nye assistenttræner ser også frem til at øse ud af sin erfaring, som han blandt andet har hentet på allerhøjeste niveau i udlandet - måske ikke liga-mæssigt men spiller-mæssigt.

- Jeg var 11 år i udlandet, blandt andet Malaysia og Qatar/Doha. Jeg har haft de hollandske De Boer-brødre i Rayyan Sports Club, hvor også tyske Mario Bassler og franske Fernando Hierro spillede. Det var meget udfordrende og lærerigt. De sidste tre år var jeg omkring Qatars landshold med Jørgen E. Larsen, men måtte tage hjem i 2005, da min far lå for døden, fortæller Finn M. Jensen.

Vordingborg overvintrer på næstsidstepladsen i danmarksseriens pulje 2 og skal efter planen spille forårets første kamp 20. marts hjemme mod Otterup.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?