15. juni 2021
Andy Hipsher skal træne Team FOG Næstved fra den kommende sæson. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Andy Hipsher skal træne Team FOG Næstved fra den kommende sæson. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amerikansk træner på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikansk træner på vej
Sport Sjællandske - 08. juni 2021 kl. 06:50
Af John Ringstrøm

Omkring en måned efter skilsmissen med kroatiske Arnel Dedic har Team FOG Næstved ansat en ny cheftræner.

40-årige Andy Hipsher er manden, der skal føre det sydsjællandske basketligahold videre og som altid gerne ind i medaljerækkerne.

- Vi har generelt haft et godt ansøgerfelt, men det bliver Hispher, fordi han primært har været på nogle gode Division 1-skoler i USA. Han har selv spillet, men stoppede på grund af rygproblemer, og han har blandt andet også et par års europæisk erfaring fra den næstbedste, tyske række, siger direktør Andreas Larsen.

Amerikanske Hipsher stammer fra Kettering, Ohio, og bor i South Carolina. Han har en masse assistenterfaring fra de collegehold, han har været på. Men de sidste tre år var han assisterende headcoach, inden trænermuligheder i Europa bød sig.

- Jeg har været i Tyskland og Finland. Jeg kender ikke så meget til dansk basketball, andet end hvad jeg har set på film. Men jeg ved lidt om den danske liga og umiddelbart minder det om det, jeg kender fra Tyskland og Finland, siger Andy Hipsher, der forventer at lande i Næstved i starten af august.

Han kom i kontakt med Næstved via sit agentfirma og blev hurtig hooked på det efter nogle samtaler med Andreas Larsen og sportschef Thomas Foldbjerg.

- Jeg blev imponeret over den måde, de driver klubben på. Af deres visioner og deres engagement i basketball. Jeg vurderer, at min filosofi om, hvordan basketball skal spilles, ligger tæt op af deres, siger den amerikanske træner.

Samme indstilling har Andreas Larsen efter at have snakket med Andy Hipsher.

- Vi har været grundige i vores udvælgelse og her har Hipsher givet os et indtryk af at have nogle gode personlige relationer og egenskaber. Han har givet os et positivt indtryk og vi er tilhængere af samme basket-filosofi - lidt den samme som vi havde under Geof Kotila, siger Næstved-direktøren og uddyber:

- Der er mange ting i det, men det handler om at, hvad man tror på forsvarsmæssigt. Vi skal være stærke i rebounds og halvbaneforsvaret. Vi skal have boldspillere, der kan bevæge sig og arbejde til en afslutning er der, konstaterer Andreas Larsen, der umiddelbart ikke havde nogle danske trænernavne på blokken.

Basketfans med kendskab til amerikansk college-basket vil måske nikke genkendende til Hall of Fame-træneren Bob Knight. En stor profil, som Andy Hipsher har arbejdet sammen med. Og Hipsher's far Dan Hipsher har trænet collegehold i 45 år.

- Måden, jeg er opdraget med basketball på, minder meget om den europæiske. Der er selvfølgelig trænere, der gør det på hver sin måde, men jeg tror ikke, forskellen er så stor. Jeg er meget spændt og ser frem til at arbejde i Næstved, at få et produkt på gulvet, som fans kan blive underholdt af og stolt over, konstaterer Andy Hipsher.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?