27. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æv, en pokalsejr mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æv, en pokalsejr mere
Sport Sjællandske - 24. januar 2020 kl. 00:06
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To gange tidligere på håndboldsæsonen i 2. division har Korsør/Tårnborg tabt til Furesø. Faktisk så sent som i fredags, hvor nordsjællænderne vandt så sikkert som 23-16 i Storebæltshallen.

Torsdag aften mødtes de to mandskaber igen samme sted, og denne gang gjaldt det fjerde runde af pokalturneringen.

Kun de færreste havde regnet med, at værterne ville få revanche, og specielt ikke da holdet måtte undvære profiler som Krystian Jensen, Johannes Slowik, Nicolai Salmony, Jannik Brandt og Emil Sardal.

Men de resterende samt de indkaldte stod for overraskelsen med en sejr på 23-18 - og måske lige så meget fordi gæsterne kom med et halvt ungdomshold skråstreg reservehold.

- Vi havde egentlig regnet med at tabe, men jeg havde lovet min køremakker (Mikkel Møller, red.), at jeg ville give McDonald på vejen hjem, hvis vi vandt. Så nu skal vi forbi Mac D, sagde en glad og tilfreds Frederik »Hugo Børge« Mortensen.

Mortensen kan lidt af det hele. Stregspiller og bagspiller. Men når han bliver sat på fløjen, leverer han også varen. Således satte han kringlet aftenens flotteste scoring ind fra venstrefløjen til 18-14 cirka fem minutter før tid.

- Det er noget, jeg gør, hver gang jeg bliver sat på fløj, kom det med selvtillid i stemmen.

Han og holdkammeraterne havde nu også rimelig godt styr på det. Det unge Furesø-hold spillede skidt angrebshåndbod og Korsør/Tårnborg var foran 9-4 efter cirka 20 minutter. Men gæsterne fandt lidt skarphed frem og formindskede forspringet til to ved pausen.

I anden halvleg kom veteranmålmand Mikael Jensen ind og han indledte med to flotte redninger. Hans medspillere øgede forspringet i den anden ende, hvor især Nicolai Phister brillerede med to mål. Men også Oliver Hjort, der ikke har spillet håndbold i to og et halvt år, leverede en god præstation på stregen.

- Vi havde mange skadede spillere og afbud, og kampen søndag i Ajax er vigtigere. Så vi havde ringet folk ind, jeg havde sat mig selv på holdkortet og kampen skulle egentlig bare overståes, sagde Korsør/Tårnborg-træner Jacob Larsen, der dog ikke nåede at komme på banen.

Det gjorde til gengæld serie 3-spilleren Henrik Vedel og også Morten Aagaard og Ronni Lindvig, der ikke har spillet siden starten af sæsonen. Sammen med resten af holdet holdt de Furesø væk fra spændingen og kørte en adgang til femte runde i land.

- Ja, det var ikke så godt. Nu får vi en kamp mere en hverdagsaften. Og tænk hvis vi får et 1. divisionshold. Det er ikke godt, kom det fra Jacob Larsen med et lille smil på læben.

I slutningen af opgøret gik gæsterne frem i et helbanepres. Det blev noget indianerhåndbold med nogle lette mål i hver ende. Men korsoranerne var skarpest med en velspillende Jensen i målet, kørte bolden rundt og brød igennem til afgørende scoringer.