12. juli 2020
Efter en fløj-afslutning til træning fik Emmelie Carlsen problemer med højre skulder, og de er nu blevet så store, at hun har følt sig tvunget til at droppe håndbolden af hensyn til sit studie, hvor hun også er fysisk aktiv. Foto: Næstved Herlufsholm Håndbold
Efter en fløj-afslutning til træning fik Emmelie Carlsen problemer med højre skulder, og de er nu blevet så store, at hun har følt sig tvunget til at droppe håndbolden af hensyn til sit studie, hvor hun også er fysisk aktiv. Foto: Næstved Herlufsholm Håndbold
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets spiller er færdig med håndbold - måske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets spiller er færdig med håndbold - måske
Sport Sjællandske - 15. november 2019 kl. 19:58
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter sidste sæson blev Emmelie Carlsen kåret som årets spiller på Næstved Herlufholm Håndbolds 3. divisionshold, men det er ikke meget glæde, sydsjællænderne har haft af hende efter sommerferien.

Sølle tre kampe er det blevet til, og der er heller ikke udsigt til flere for den snart 25-årige forsvarskrumptap.

- Jeg har fået en overbelastningsskade i min højre skulder. Der er blevet stillet større krav i klubben, fordi vi gerne vil op i 2. division, og så er jeg også startet på et studie, hvor jeg er fysisk aktiv, siger Emmelie Carlsen.

Der har hun følt sig tvunget til at sorterer håndbolden fra i begyndelsen af sin tredje sæson i klubben - og netop som det gik allerbedst.

- Jeg var inde i en mega god udvikling, og det gik skide godt. Så det er virkelig svært, siger Emmelie Carlsen, der tidligere har beskadiget kravebenet og spiller med en skinne efter at have revet knæet af led i 2016.

- Jeg er ikke typen, der piver, men jeg skal bruge min arm på mit arbejde. Så jeg skal passe på den. Det er ikke hele tiden, jeg har ondt, men nogen gange vågner jeg om natten med smerter, så jeg har måttet tage et valg, siger hun.

Går ud over humøret
En anden mulighed havde været at spille videre på nedsat kraft, men det ligger ikke rigtig til Emmelie Carlsen.

- Det er svært at være med på et hold, når man ikke har tiden og fysikken til at gøre lige så meget ved det, som de andre. Hvis jeg skulle fortsætte, ville jeg bare have dårlig samvittighed over ikke at kunne træne, og det ville blive noget halvt noget, siger Emmelie Carlsen.

- Så jeg har sagt fra. Men det er med blødende hjerte.

Beslutningen om at lægge håndbolden på hylden er dog ikke endegyldig, og Emmelie Carlsen holder en dør på klem for et comeback.

- I næste uge skal jeg scannes for at tjekke ledbåndene. Så får jeg svar på, om der er noget at gøre, eller jeg skal leve med problemerne resten af livet, siger hun.

- Det tager hårdt på humøret, at jeg ikke kan spille. Man kommer jo også ud med nogle aggressioner på håndboldbanen, så måske kommer jeg til at »brænde sammen«. Jeg skal i hvert fald lægge låg på mig selv, når jeg ikke har det frirum.

Og skulle det blive til et comeback, så bliver det i Næstved Herlufsholm. På et seriøst niveau.

- Det er ingen grund til at spille for sjov, og jeg har været rigtig glad for pigerne og klubben. Så hvis det skal være, så bliver det der, siger Emmelie Carlsen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?