14. april 2021
Jan Faber glæder sig over, at han nu kan samle hele sin trup til en stor fælles træning. Altså en rigtig fodboldtræning, som han selv udtrykker det. Foto: Simon Ydesen
Jan Faber glæder sig over, at han nu kan samle hele sin trup til en stor fælles træning. Altså en rigtig fodboldtræning, som han selv udtrykker det. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 er bedre end fem men ikke helt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 er bedre end fem men ikke helt nok
Sport Sjællandske - 24. februar 2021 kl. 13:39
Af Simon Ydesen

Den første reaktion fra Vordingborgs danmarksserietræner Jan Faber var: Endelig.

Nu kan han langt om længe komme på kunstgræs med hele sin trup på én og samme tid. Det er en væsentlig opgradering i forhold til de hidtidige træningsforhold, hvor man har trænet i grupper af fire spillere og en træner.

- Jeg er sindssygt glad for, at vi kan komme i gang med at træne med hele truppen. Det har været de 580 pasningsøvelsers tid. Nu kan vi komme tilbage til en normal træning, og det trænger vi til, siger Jan Faber.

Vordingborg-træneren er i den forbindelse glad for, at hans mandskab ikke begynder helt fra nul. Træningstimerne i de mindre grupper har nemlig ikke været spildt arbejde.

- Det er vigtigt, at vi har været lidt i gang allerede. Det ville ikke have været sjovt, hvis vi stod på helt bar bund. Der har været et socialt element i det, men der har også været et fysisk element. Jeg vil også sige, at spillerne må have ret godt styr på bolden, for vi har aldrig lavet så mange tekniske øvelser, som vi har gjort i de seneste uger, siger Jan Faber.

Den ivrige træner er klar til den første rigtige fodboldtræning på mandag, men han havde dog gerne set, at forsamlingsgrænsen havde været et nøk højere.

- Det er svært at afvikle træningskampe og fodboldkampe, når vi »kun« må være 25 samlet. Det er jo 22 spillere, to trænere og dommeren. Vi er allerede i gang med at tænke i kreative løsninger, men vi har eksempelvis ikke en trup, hvor vi kan skifte et helt hold ud i pausen. Det betyder, at vi nok kan få svært ved at spille træningskampe under de nye restriktioner, men her må vi finde en løsning, for lige nu står vi stadig til at skulle spille vores første turneringskamp den 20. marts, siger Jan Faber.

Direkte adspurgt om udsigten til træningskampe er der dog forhåbninger om en duel mod spillere fra en anden klub.

- Jeg forventer, at vi finder en løsning på det, så vi kan spille træningskampe. Det havde været lidt nemmere, hvis grænsen havde heddet 30 eller 40 personer, men lige nu skal vi bare glæde os over, at vi kan komme i gang med at træne normalt igen, siger Jan Faber.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?