7. august 2020
I sommer var Josefine Skifter Andersen med ved ungdoms-OL, og nu har den 16-årige slagelseaner fået debut på landsholdet. Foto: Slagelse Atletik Delta
I sommer var Josefine Skifter Andersen med ved ungdoms-OL, og nu har den 16-årige slagelseaner fået debut på landsholdet. Foto: Slagelse Atletik Delta
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig fik landsholdsdebut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig fik landsholdsdebut
Sport Sjællandske - 10. februar 2020 kl. 21:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var lidt ekstra nerver på, da kun 16-årige Josefine Skifter Andersen fra Slagelse Atletik Delta i weekenden debuterede på det danske seniorlandshold i atletik.

Den unge længdespringer overtrådte sine to første forsøg i turneringen Nordenkampen i Helsinki, hvor et kombineret dansk og islandsk hold kæmpede mod Norge, Sverige og værts- nationen Finland.

- Jeg tror bare, mine sko er lidt for store..., siger Josefine Skifter Andersen med et grin.

I tredje forsøg krummede hun tæerne tilstrækkeligt sammen og fik registreret et spring på 5,59 meter, og efter yderligere et overtrådt forsøg, nåede hun ud på 5,61 meter i femte runde.

Det blev også det bedste resultat for vestsjællænderen, der også overtrådte sit sjette forsøg og sluttede sidst af de otte deltagere.

- Man bliver nødt til at satse lidt, for det kan jo ikke nytte noget, at man sætter af en meter fra planken. Min personlige rekord er 5,93 meter, og mit bedste i år er 5.79 meter. Så 5,61 meter er ikke katastrofalt, siger Josefine Skifter Andersen, der egentlig er meget godt tilfreds situationen taget i betragtning.

- Jeg har altid lidt nerver på, når jeg skal springe, og der var lidt ekstra denne gang. Det var jo første gang, jeg var med på landsholdet. Næste gang kan jeg nok falde lidt mere til ro og nyde det mere, siger Josefine Skifter Andersen.

Næste opgave for den talentfulde slagelseaner bliver DM indendørs for seniorer om to uger og DM for ungdom weekenden efter.

- Ved DM stiller jeg op i længdespring, og ved DMU, stiller jeg måske også op i hækkeløb, siger Josefine Skifter Andersen.

- Jeg dyrker normalt mangekamp, men har haft en skade i foden, som jeg ikke helt er kommet over. Det er heldigvis ikke det ben, jeg sætter af på, men jeg har svært ved at dreje - for eksempel i højdespring. Men jeg regner med at være klar til mangekamp igen i udendørssæsonen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?