22. marts 2019
Det er et specielt syn, når de firehjulede quad-racere bliver kastet ud over hoppene. Her er blandt andre canadiske Michael Grenier i front. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det er et specielt syn, når de firehjulede quad-racere bliver kastet ud over hoppene. Her er blandt andre canadiske Michael Grenier i front. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Et paradis for cross-elskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Et paradis for cross-elskere
Sport SJ - 24. september 2018 kl. 06:00
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var internationalt snit over Slotsbjergbybanen ved Slagelse, hvor 23 nationer i weekenden dystede i »Sidecarcross and Quadcross of Nations 2018«.

For anden gang blev det uofficielle VM i sidevogns- og quadcross afviklet af Slagelse MX på Slotsbjergbybanen, der bød sig fra én af sine mest udfordrende sider efter nogle heftige regnskyl i dagene op til.

Også lørdag væltede det i perioder stærkt ned fra oven, men det gjorde kun betingelserne mere udfordrende for deltagerne - og sjovere at se på for publikum.

Og dem var der masser af i weekenden - altså tilskuere. Den bløde jord var et eldorado for cross-kørerne og især det hollandske team nød godt af det.

Med Koen Hermans fra Holland og hans sidemakker, franske Nicolas Musset, kørte Holland sig til sejren foran det franske og det lettiske team.

Det belgiske team stillede også med stærke vogne. Blandt andre de forsvarende verdensmestre i den belgiske kører, Marwin Vanluchene og passager Ben Van Den Bogaart fra Holland, som i kvalifikationen viste høj klasse.

- Det var godt. Vi har et rigtigt stærkt belgisk hold og vi er forsvarende mestre, mens de øvrige to teams i Belgien er i top 10. Holland er på papiret stærkere, men de gennemførte ikke denne kvalifikation, så vi har en fordel til søndagens heat, mente Bogaard efter lørdagens kørsel.

Han var også med, da Slagelse var arrangør i 2008.

- Da var jeg 18 år. Det er stadig næsten den samme bane med nogle små ændringer, og jeg kan rigtig godt lide den, konstaterede hollænderen, som er halvvejs professionel.

- Pengene i sporten er ikke så store endnu, så vi må have et arbejde ved siden af, sagde han.

Suveræne amerikanere
Han og makker Vanluchene kunne dog ikke følge op på de gode takter om søndagen. Her måtte de udgå, mens de kunne se de hollandske favoritter løbe med guldet.

Den lokale repræsentant, John Nielsen fra Slagelse MX og hans makker Anders Zinckernagel, var med til, at Danmark blev nummer 10 samlet efter at have kørt en 18.-plads hjem i søndagens finaleheat.

I quadcross strøg de amerikanske favoritter til tops. Chad Wiener tog sig af sejren foran landsmanden Thomas Brown.

Det danske stortalent, Marcus Thomsen fra Slagelse MX, kørte sig ind på en 17.-plads i finaleheatet og fik sammen med Henrik Mogensen kørt danskerne ind på 13.-pladsen samlet.