17. juli 2019
Viktor Hald Thorup blev cirka nummer 20 ved VM i massestart. Fordi han udgik undervejs er det svært at komme med en præcis slutplacering. Privatfoto
Viktor Hald Thorup blev cirka nummer 20 ved VM i massestart. Fordi han udgik undervejs er det svært at komme med en præcis slutplacering. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VM i Tyskland blev ren træning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM i Tyskland blev ren træning
Sport SJ - 10. februar 2019 kl. 20:02
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For omtrent et år siden blev Viktor Hald Thorup nummer fem til OL på massestarten. Søndag gjaldt det VM i samme disciplin i Tyskland. Denne gang gik det ikke helt så godt for speedskateren fra Slagelse, men det var der måske ikke så meget at sige til, for det er nemlig slet ikke meningen, at Viktor Hald Thorup skal køre stærkt på nuværende tidspunkt.

- Jeg tog mest af alt det her VM i enkeltdiscipliner som en slags træning frem mod Allround-VM om tre uger i Calgary, så den her tur til Tyskland har mest budt på hård træning, siger Viktor Hald Thorup, der kun stillede op i massestart - præcis som det var tilfældet til OL for et år siden.

Denne gang gik det ikke helt som håbet, men omvendt var det ingen katastrofe, at Viktor Hald Thorup udgik med få omgange tilbage af løbet. Han havde nemlig givet alt, hvad han havde i sig inden da.

- Løbet blev indledt i et helt vanvittigt tempo. Første omgang blev kørt på 26 sekunder. Normalt kan jeg køre en omgang på 28 sekunder, så det gik virkelig stærkt, siger Viktor Hald Thorup, der lagde sig ned bag feltet og kørte sit eget tempo.

- Da feltets tempo dalede, slog jeg til og kørte forbi dem alle sammen og lagde mig i front, men fordi tempoet generelt var så højt, kom jeg aldrig helt fri, siger Viktor Hald Thorup.

Han kørte et par omgange i front, inden han blev hentet af feltet. Efter at have givet sig fuldt ud, valgte han at skøjte ud med et par omgange igen.

Det betød dog ikke, at arbejdsdagen var overstået for den træningsglade vestsjællænder.

- Jeg har lige været nede for at styrketræne. Godt nok har jeg kørt løb i dag, men det vigtigste er træningsplanen, som siger, at det her er min sidste tunge træningsuge inden VM Calgary om tre uger. Den kommende uge bliver ret afslappende hjemme i Salt Lake City, og de to sidste uger op til VM, bliver en slags nedtrapning i forhold til VM, siger Viktor Hald Thorup.