24. august 2019
Philip Hertz, anfører i Team FOG Næstved, håber på at være en del af det danske landshold, der næste torsdag skal spille en historisk vigtig landskamp mod Sverige. Foto: Hans Jørgen Johansen
Philip Hertz, anfører i Team FOG Næstved, håber på at være en del af det danske landshold, der næste torsdag skal spille en historisk vigtig landskamp mod Sverige. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Team FOG-kaptajn på spring til historisk kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team FOG-kaptajn på spring til historisk kamp
Sport Sjællandske - 14. februar 2019 kl. 22:18
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er den største kamp i dansk basketballs historie, så jeg håber virkelig, at jeg får lov til at være en del af holdet til den kamp.

Sådan siger Philip Hertz om næste uges EM-kvalifikationskamp mod Sverige, hvor Danmark med en sejr kan avancere til næste og sidste kvalifikationsfase, hvilket vil være historisk stærkt af et dansk basketlandshold.

Team FOG Næstveds anfører har gennem det seneste års tid været fast inventar på det danske landshold, og han har i den grad gjort sin betydning gældende. Blandt andet i den første kamp mod Sverige tilbage i efteråret. Her satte Hertz nogle afgørende danske point på kontoen, da kampen skulle afgøres.

Der er udtaget 15 spillere til bruttotruppen, som landstræner Erez Bittman skal skære ned til 12 til den endelige kamptrup mod Sverige.

- Jeg synes som altid, at jeg har gode muligheder for at komme med i en kamptrup. Der skal ikke herske tvivl om, at det er stort den her gang, fordi det er en kamp til historiebøgerne, siger Philip Hertz.

- Jeg må bare gå ud og give den en skalle til træningen, og så håber jeg, at landstræneren vil se min vej. Jeg kan allerede nu mærke, at folk er tændte. Det her er en speciel kamp for dansk basketball. Jeg vil også mene, at det her er større for dansk basket, end da Bakken var i semifinalen i Europa Cup'en sidste år. Det her er jo trods alt det danske landshold, så det har stor betydning for dansk basket som helhed, siger Philip Hertz.

Danmark har ikke sin stjernespiller Shavon Shields med, men det tab opvejes af, at svenskerne også må se bort fra tre store profiler. Blandt andet NBA-spilleren Jonas Jerebko, der spiller for verdens bedste hold Golden State Warriors.

EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Sverige spilles i Malmø næste torsdag.